ARC

Makra Vivien Magyarország Szépe szeretne lenni - világversenyre vágyik a szegedi szépség

Makra Vivien Magyarország Szépe szeretne lenni - világversenyre vágyik a szegedi szépség

2018. május 9., szerda
Makra Vivien Magyarország Szépe szeretne lenni - világversenyre vágyik a szegedi szépség

Makra Viviennel, a Magyarország Szépe országos selejtezője kapcsán beszélgettünk, a terveiről, életéről, és arról, hogy igazak-e a szépségversenyzőkről kialakult általános vélemények.

Vivien a családi vállalkozásukban dolgozik, mint kontrolling-menedzser. Bár a nyílászárókat forgalmazó cég nem tűnik túl izgalmasnak, de a csinos lány ehhez azt is hozzáfűzte, hogy ők Magyarország egyik legrégebbi ilyen vállalkozása, akik még a tíz évvel ezelőtti gazdasági világválságot is túlélték. A fura meghatározású munkájáról lehet elsőre azt gondolnánk, hogy csak egy amolyan kitalált pozíció, de a valóságban egy meglehetősen felelősségteljes beosztás, ugyanis hozzá tartozik pénzügyi részek és a termékek ellenőrzése is, de ennél jobban nem nagyon akart belemenni, mert az unalmas és bonyolult is. Diplomát még nem szerzett, de készülőfélben van. Jelenleg éppen egy kis szünetet tart, amiben a fiataloknál divatos önkeresési útra lépett.

Ehhez a csinos archoz még ész is társult.

A szépségversenyek világa először egy ismerősének a biztatásával találta meg őt, de az elmúlt egy évben rengeteg olyan felkérést kapott, amiben fotózni szerették volna őt. Ezek a fotózások adtak hátteret és önbizalmat neki ahhoz, hogy végül beadja a jelentkezését a versenyre.

„Bizonyítani szeretném a világnak, hogy nem kell 180 centinek és 30 kilónak lenni ahhoz, hogy valaki szép legyen.”

Vivien egyébként az 51 kilós súlya és 161 centis magassága mellett szinte tökéletes méretekkel, a 90-60-90-es aránnyal rendelkezik. Ezt a gyönyörű szép homokóra alkatot meglátása szerint az anyukájától örökölte, amiért rendkívül hálás is. A szépségről, mint olyanról úgy vélekedik, hogy a legfontosabb, hogy az ember tisztában legyen a saját értékeivel, és hogy saját magát szépnek tartsa, mert úgy a külvilág is annak látja majd.

Vivien pontos méretei: 92-62-92.

A versenyre nem pusztán edzéssel, hanem komoly diétával készül, ám ez utóbbi annyira nem megerőltető a számára, mert a laktóz és gluténérzékenysége miatt eleve figyelni kell arra, hogy mit eszik. Tésztát és kenyeret nem is szokott enni, inkább saláta párti, de annyira, hogy az anyukája még nyuszinak is becézi őt. Pluszként megjegyezte még nekünk hogy otthon van is egy kis nyuszija, ami miatt viccesnek tartja, hogy sokszor közösen lakomáznak be salátából. A torna, diéta és edzés mellett még szellemileg is készül a megmérettetésre, de nem előre megírt sablon válaszokkal a kérdésekre, amikkel bombázni fogják. A munkája mellett nem mindig jön össze neki a pihentető alvás, de igyekszik arra is figyelni, amellett hogy naponta fél órát relaxáljon.

„Szerintem nagyon fontos lenne minden nap, mindenkinek, hogy fél órát töltsön azzal, hogy lenyugodjon, átgondolja a dolgait.”

Előre megírt válaszokban soha nem is gondolkozik, ugyanis az élet egyik sarokkövének tartja azt, hogy az ember napi szinten tisztában legyen azzal, hogy mit szeretne. Egy ilyen versenyre való jelentkezésnél szerinte mindenkinek tudnia kell, miért jelentkezett, és hogy mit szeretne azzal elérni. Ez utóbbit természetesen a nyilvánvalón kívül, azaz nem pusztán arra érti, hogy győzni szeretne a versenyen. Persze azt is szép eredménynek tartaná, ha bekerülne a legjobb 10-be, vagy 20-ba, mert rengeteg szép lánnyal kell majd felvennie a versenyt. Elsődleges célja, hogy az első 20-ba bejusson, de nem lenne nála boldogabb ember a világon, ha megnyerné a versenyt, majd végül a karrierje odáig jutna, hogy az országunkat egy világversenyen is képviselhesse.

Nincs az a pad, amire nem ülnénk le Vivien mellé.

Azt is megkérdeztük Vivientől, hogy mi a véleménye a szépségversenyzőkről kialakult sztereotípiákról, amikről határozott álláspontja van.

„Nem gondolom, hogy a szépség egyből társulna azzal, hogy valaki nem lehet okos, vagy eléggé tanult. A kettő nem üti egymást. Egy tanult lány is lehet szép, egy dolgozó nő is adhat magára.”

Nem csak nem ért egyet a sztereotípiával, de még teljes mértékig el is ítéli, azon meglátása miatt, hogy abban nincs semmi realitás. A tervei a versennyel ezen véleményéhez és ahhoz is kapcsolódik, amiről már írtunk, hogy bizonyítani akarja a világnak, hogy a szépség nem feltétlenül olyan, mint amilyennek azt mi elképzeljük, mert egy alacsony lány is lehet szemet gyönyörködtető és egyszerre intelligens is. Cikkünk végére már csak egy apró, de valószínűleg férfi olvasóink nagy bánatára, egy rossz hírt tudunk közölni. A jövőre nézve Vivien elárulta nekünk, hogy szeretne még kamerák előtt szerepelni, modellkedni, de egyben száz százalékig biztos, hogy akt fotózást sohasem fog vállalni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.