Hírzóna

Heves esőzésekre figyelmeztetnek Csongrádban is

Heves esőzésekre figyelmeztetnek Csongrádban is

2018. május 9., szerda
Heves esőzésekre figyelmeztetnek Csongrádban is

A várható heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt Budapestre és több megyére is figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez szerdán kora délután eljuttatott veszélyjelzésük szerint Budapestre, Pest megyére, továbbá Baranya, Bács-Kiskun,

Csongrád

, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém megyére adták ki az elsőfokú figyelmeztetéseket. Azt írták, szerdán a legnagyobb eséllyel és számban délután várhatók zivatarok. A délnyugati határvidéken minimális eséllyel lehet zivatar, másutt szórványosan előfordulhat. Csütörtökön ismét szórványosan - a legnagyobb eséllyel a Dunántúlon, az ország északkeleti harmadán kevésbé - várható csapadék. A zivatarokat erős vagy viharos széllökés, intenzív zápor és jégeső kísérheti. Néhol felhőszakadás is várható, amelynek során rövid idő alatt 30 milliméternél is több eső hullhat le. Egy-egy heves zivatar is lehet, amelyhez kis eséllyel óránkénti 80 kilométeresnél erősebb szélroham és nagyobb méretű - 2 centiméternél nagyobb - jég társulhat. A hőmérséklet szerda délután 22 és 28, késő este 17 és 22 Celsius-fok között alakul. Csütörtökön a minimumhőmérséklet 8 és 16, a maximumhőmérséklet 25 és 28 fok között várható.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.