Hírzóna

Felhőszakadásra számíthatunk pénteken a megyében

Felhőszakadásra számíthatunk pénteken a megyében

2018. május 24., csütörtök
Felhőszakadásra számíthatunk pénteken a megyében

A hétvégén is többször várható zápor, zivatar, de marad a meleg, néhol 30 fokig is felmelegedhet a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken a több-kevesebb napsütés mellett több helyen - nagyobb számban az ország déli megyéiben - alakul ki zápor, zivatar, néhol felhőszakadás, de az északnyugati területeken is várható eső. A légmozgás többfelé élénk, néhol erős, zivatar környezetében viharos is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 13 és 18 fok között alakul. Napközben általában 24-29 fokig melegszik fel a levegő, de északnyugaton kissé hűvösebb is lehet. A felhőszakadás veszélye miatt péntekre is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Budapestre, Pest megyére, továbbá Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén,

Csongrád

,Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére. Szombaton több órára kisüt a nap. A déli óráktól kezdve ismét egyre több helyen valószínű zápor, zivatar. A leghidegebb órákban 11-17 fok lehet, napközben 23-30 fokig melegszik fel a levegő. Vasárnap napos idő várható. Ekkor is a déli óráktól kezdve alakulhat ki szórványosan - inkább a Dunától keletre - zápor, zivatar. Csak zivatar környezetében erősödhet meg a szél. A minimumhőmérséklet 12 és 18, a maximumhőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.