Kultúra

Farkas Bertalannal is találkozhatunk az Ünnepi Könyvhéten

Farkas Bertalannal is találkozhatunk az Ünnepi Könyvhéten

2018. május 31., csütörtök
Farkas Bertalannal is találkozhatunk az Ünnepi Könyvhéten

Az idén 89 éves Ünnepi Könyvhét számtalan érdekes programot kínál és nem csak az olvasás és a könyvek szerelemeseinek.

Azt, hogy mennyire széles a választható programok palettája az Ünnepi Könyvhéten, már az is mutatja, hogy idén több, mint 50 közreműködője van a programsorozatnak. A teljesség igénye nélkül csak érdekesebbeket említenénk meg. Mivel idén a gyerekek központi szerepet játszanak az Ünnepi könyvhétben, így számos program szól nekik. Ilyen lesz például a Belvárosi moziban június 9-én, szombaton a Mesehétvége, ami délután 2 óra után kezdődik, illetve az idén már 60 éves Hupikék Törpikék kapcsán tervezett interaktív foglalkozás is. A gyermekeknek szóló programokon kívül, természetesen a felnőttek is találnak majd kedvükre való elfoglaltságot.

A Grand Caféban futhatunk össze Farkas Bertalan űrhajóssal, aki egy látványos prezentáció kíséretében eleveníti fel június 8-án, délután 3 órakor az űrrepüléshez kötődő élményeit és emlékeit.

A Könyvkirály büszkén dicsekedhet majd azzal, hogy idén ő a legolvasottabb diák a városban.

Szintén a gyermekek számára lehet érdekes a könyvkirály avatás, amit a városháza dísztermében, június 8-án délután 3 óra után tartanak. A koronát az a szegedi kisdiák kapja majd meg, aki a legtöbbet könyvet olvasta el az elmúlt évben. A programsorozat egyik fő szempontja még, hogy a könyvtárak falai közül az utcára is kivigyék a könyveket és az írókat. Így amellett, hogy a könyvtárakba, mint fő helyszínekre nézhetünk be, kávézókba is szerveznek programokat. A már említett Grand Café mellett még a Jate Klubban és a Milleniumi kávéházban is a Könyvhéthez kapcsolódó kulturális programokhoz lehet szerencsénk. A részletes programot és egyéb információkat a

konyvhetszeged.sk-szeged.hu

oldalon lehet megtalálni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.