Politika

Cenzúrázni akarta a melegeket a szegedi MSZP-s képviselő

Cenzúrázni akarta a melegeket a szegedi MSZP-s képviselő

2018. május 30., szerda
Cenzúrázni akarta a melegeket a szegedi MSZP-s képviselő

Joób Márton szerint a melegek és szenvedélybetegek elvonják a figyelmet a többi hátrányos helyzetű emberről.

Ez a fura véleménynyilvánítás a városházán rendezett helyi esélyegyenlőségi programjának (HEP) előkészítő fóruma után hangzott el Joób Mártontól, a Szegedi Csípős felelős szerkesztője, Tarnay Kristóf szerint. Az újságíró, mikor ellátogatott az eseményre, azt az információt kapta, hogy az esemény sajtó-nyilvános, ám annak vége után az MSZP-s politikus négyszemközt közölte vele, hogy az mégsem volt sajtó-nyilvános, és szeretné, ha a melegekről és szenvedélybetegekről szóló rész

nem szerepelne a cikkben

, mert az meglátása szerint elvonná a figyelmet a fórum többi öt kategóriájától.

Az érdekes ebben az, hogy róluk igazából nem is esett túl sok szó, hiszen nem is kerültek be a kiemelten segítendő hátrányos helyzetű célcsoportok mellé.

Az eseményen egyébként a melegek jogaiért kiálló LMBT Közösségért csoport tagjai részt is vettek, de érdemben szót nem kaptak. Az ügy kapcsán felkerestük Tarnay Kristófot, aki nem is érti, hogy az MSZP-s képviselő miért állt elő ilyen kéréssel, hiszen ami elhangzik egy olyan eseményen, ahová beengedik az újságírót, arról az a szabad sajtóban, számot is adhat. Ezen kívül még azért is áll értetlenül a helyzet előtt, mert ahogyan fogalmazott, összesen két szó, ha elhangzott róluk, így a politikus akarata még teljesült is, hiszen

a végső cikkben

is az lett hangsúlyos, ami magán az eseményen is az volt. Az újságíró a Facebook oldalára is felöltötte a cikkét, amiben az esetről számol be, méghozzá a következő szöveggel:

„Asszem, eddig tartott a hallgatólagos jó viszonyom a szegedi baloldali önkormányzattal.” (sic)

Meg is kérdeztük tőle, hogy ezt mennyire gondolta komolyan, mire azt a választ kaptuk, hogy a kiírás részben ironikus, részben komoly. Ők magukat a kormánnyal szemben egy kritikus portálként tartják számon, ami meglátásuk szerint nem jelenti azt, hogy automatikusan jóban lennének az önkormányzattal, de ezek után ez lehetséges, hogy nem ápolnak majd jó barátságot. Joób Mártont is kerestük, de cikkünk megjelentéig nem kaptunk tőle választ.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.