Meteor

Délutánra már kisüthet a nap

Délutánra már kisüthet a nap

2018. május 26., szombat
Délutánra már kisüthet a nap

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) Szegedi állomása az ítéletidő után napsütést és 27 fokot jósol.

Az OMSZ Szeged-től úgy tudjuk, hogy ez a viharos időjárás csak a következő két-három órára lesz jellemző. Utána a Napfény városába vissza is tér a napsütés, ami 27 fokos hőmérséklettel jár majd délután, de egy rövidebb viharra még akkor is számítanunk kell.

Baktóban egyelőre még a sötét fellegek uralkodnak. - Szécsi Róbert fotója

Eddig 10 milliméternyi csapadék hullott le. Az eső mennyisége egyébként meglehetősen szélsőségesen oszlik el, ugyanis a külterületeken tegnap is 30 milliméter esett, míg a belvárosban ennél 15 milliméterrel kevesebb. A következő napokra nézve az OMSZ még holnapra is esőt jósol, sőt még hétfőre is, de már kisebb eséllyel. Zavartalan napsütésre csupán keddtől számíthatunk, 27 – 29 fokos hőmérséklettel. A Karasztrófavédelemtől úgy tudjuk, hogy a mai vihar károkat eddig nem okozott, ugyanis azokat leginkább az erős szél okozza, ami szerencsére a mostani viharra nem jellemző. A csapadék mennyiségéről pedig azt mondták nekünk, hogy az egyelőre nem akkora mennyiségű, hogy komoly problémákat okozzon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.