Sport

Szeged: Veszprém: Célegyenesben a MOL-Pick Szeged felkészülése

Szeged: Veszprém: Célegyenesben a MOL-Pick Szeged felkészülése

2018. május 8., kedd
Szeged: Veszprém: Célegyenesben a MOL-Pick Szeged felkészülése

Négy nap múlva megmérkőzik a MOL-Pick Szeged, a Telekom Veszprém csapatával, a K&H férfi kézilabda liga bajnoki döntőjének első felvonásán, az Újszegedi Sportcsarnokban. Kedden délelőtt betekintést nyertünk abba, hogy hogyan készülnek a szegedi fiúk a fináléra.

A szombati mérkőzésnek a jó védekezés lehet az egyik kulcsa, ha koncentráltan és fegyelmezetten vissza tud zárni a Szeged, akkor azzal megalapozhatja a jó teljesítményét a Pastor-csapat, de természetesen emellett még a hatékony helyzetkihasználás is létfontosságú lesz a fináléban. Ennek megfelelően, a kedd délelőtti edzésen a támadás befejezést, illetve a védekezést gyakorolta a csapat.

Thiagus határozott védőmunkájára nagy szükség lesz szombaton is. (Fotó: Kovács Ferenc)

„Ez egy teljesen átlagos felkészülés egy olyan meccsre, amely előtt egy teljes hét áll rendelkezésünkre, arra, hogy a legjobb formájukba hozzuk a játékosokat. A hét elején az alapokkal foglalkozunk, csütörtökön és pénteken pedig konkrét taktikai elemeket fogunk begyakorolni.” –avatott be bennünket Juan Carlos Pastor vezetőedző. A spanyol tréner hozzátette, a csapatától a játék minden elemében javulást vár. „Minden csapatrészben javulnunk kell a kupadöntőhöz képest, mert mi sokkal keményebben is tudunk védekezni annál, mint ahogyan azt tettük legutóbb, támadásban pedig sokkal hatékonyabbnak kell lennünk, és jobb ritmusban kell játszanunk, mint eddig.” – summázta elvárásait. Ha már a jó helyzetkihasználásnál tartunk, kulcskérdés, hogy vajon Bodó Richárd képes lesz-e olyan kimagasló teljesítményt nyújtani, mint azt tette a két csapat legutóbbi veszprémi összecsapásán.

Bodó szeme előtt már a szombati összecsapás lebeg, ennek szellemében az edzésen is gólra törően játszott. (Fotó: Kovács Ferenc)

„Mindig arra törekszem, hogy a legjobbamat nyújtsam. A veszprémi diadalunkat követően, biztosan fokozott figyelemmel lesznek rám a bakonyi védők, de szeretnék szombaton is tíz góllal zárni, hiszen az aranyérem a cél idén, és ehhez elengedhetetlen egy jó eredmény itthon. A döntő első mérkőzését szombaton 13:00-kor rendezik az Újszegedi Sportcsarnokban.

Kovács Ferenc képgalériája az edzésről:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.