Hírzóna

Úgy dübörög a magyar építőipar, hogy csak na!

Úgy dübörög a magyar építőipar, hogy csak na!

2018. április 14., szombat
Úgy dübörög a magyar építőipar, hogy csak na!

Kilőtt az építőipar 2018-ban: januárban több mint 40 százalékkal, februárban pedig több mint 25 százalékkal bővült a termelés az előző év azonos hónapjához képest - mondta Balogh László, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője az M1 aktuális csatornán szombaton.

Rámutatott arra, hogy már 2017 első felében erős volt az ágazat teljesítménye, amire "még egy lapáttal rá tudott tenni" az idén. Az ágazat 300 ezer embert foglalkoztat, az építési kedv nem csökken. Tízéves összevetésben az építőipar teljesítménye tudott legjobban bővülni - jegyezte meg.

Az ingatlan.com elemzése szerint a lakásépítések dinamikus bővülésében a kedvezményes lakásáfának jelentős szerepe van, ugyanakkor a szakemberhiány miatt számos projekt átadása 2020-utánra csúszott.

A piac azt várja, hogy az 5 százalékos kedvezményes lakásáfa 2019 után is megmarad, a kormányzati álláspont szerint erre a kérdésre áprilist követően lehet visszatérni - mondta a szakértő. (MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.