Egészség

Szórja a pénzt a magyar a fogyasztószerekre

Szórja a pénzt a magyar a fogyasztószerekre

2018. április 14., szombat
Szórja a pénzt a magyar a fogyasztószerekre

A jó idő beköszöntével egyre többen gondolnak a bikiniszezonra, ezért ilyenkor megnő a fogyi tabletták vásárlása. Utánajártunk, hogy mit szednek a szegediek.

A Nielsen piackutató a napokban közölte egy kutatásuk eredményét, miszerint Magyarországon nagyjából 2 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest a fogyókúrás készítmények vásárlása.

Áprilisban és májusban minden évben megnő az ilyen szerek után a kereslet, mert az emberek ilyenkor szeretnék az ünnepek alatt felszedett pluszsúlyt gyorsan ledobni, hogy a nyári bikiniszezonra már újra szép karcsúak legyenek.

A kutatás eredményei szerint a termékek közül a legnépszerűbbek a kapszulák, de még a különféle porokat is sokan keresik. Az egyéb folyadékok, oldatok, pezsgőtabletták és ampullás termékek viszont már nem fogynak ilyen mértékben. Több Csongrád megyei patikát is felkerestünk, hogy megtudjuk, mi hogyan állnak hozzá a fogyi tablettákhoz. A Boldogasszony Gyógyszertár azt mondta nekünk, hogy náluk az ilyen termékek vásárlása elenyésző, és leginkább csak külön rendelésre hozatnak fogyókúrás termékeket, de hozzátették, hogy ők csak egy kis gyógyszertár, ezért inkább keressünk fel egy nagyobbat, mert meglátásuk szerint az emberek inkább azokban keresnek ilyesmiket. A szegedi Kabay Patika vezetősége azt, hogy a tavalyi évhez képest, vagy, hogy az összes forgalmuknak hány százalékét teszik ki a fogyókúrás szerek megmondani nem tudták, de azt megerősítették, hogy január után valóban megnő az érdeklődés az ilyen gyógykészítmények iránt, valamint azt is, hogy a szegediek is leginkább a tablettákat keresik.

Abban viszont már mindegyik gyógyszerész egyetért, hogy a fogyáshoz a tudatos életmód, aminek a része az egészséges étkezés és a mozgás is, elengedhetetlen a sikeres fogyáshoz.

Egy hódmezővásárhelyi gyógyszertár vezetője, Krajcsovicz Pál még azt is hozzátette, hogy a piacon rengeteg „kamu szer” is található, és sok olyanhoz is hozzálehet jutni, amik Magyarországon betiltottak, mert gyakorlatilag drognak számítanak. Pál szakvéleménye szerint a fogyókúrás szerek sokszor nem pusztán hasztalanok, de még az idegrendszerünkre is károsak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.