Hírzóna

Százmilliárdokba kerülne hazánknak a betelepítés

Százmilliárdokba kerülne hazánknak a betelepítés

2018. április 5., csütörtök
Százmilliárdokba kerülne hazánknak a betelepítés

A választásnak anyagi tétje is van. Bevándorlóországként nem lesznek itthon újabb életpályamodellek, nem csökkenhet újabb termékek áfája, és további jövedelemadó-mérséklés sem jöhet – jelentette ki a Magyar Időknek adott interjúban Varga Mihály.

A gazdasági miniszter hozzátette: a személyi jövedelemadó csökkentése napirenden van, a cél a 9 százalékos kulcs. Ez több mint 800 milliárdot hagyna az adófizetők zsebében.

Az interjúból kiderül az is, hogyma is élnek azok a brüsszeli mítoszok, amelyek szerint az öregedő, csökkenő lakosságszámú és időnként munkaerőhiánnyal küzdő Európa minden kínjára a migráció a megoldás, vagyis a bevándorlás gazdasági növekedést hoz. Az elmúlt néhány év pontosan bebizonyította: a mítosz egyszerűen nem igaz. Mindenki előtt intő példa lehet Németország esete.

A német állam 2016-ban 22 milliárd eurót – átszámítva 6500 milliárd forintot – fordított az akkor ott tartózkodó 1-1,5 millió bevándorló szociális ellátására. Az érintettek kétharmada azóta sem talált munkát, vagyis nagyjából azóta nem csinál mást, mint hogy az átmeneti szálláson várja sorsa jobbra fordulását. Ennek pedig leginkább az az oka, hogy az érkezők döntő többsége alulképzett, nyelvtudással nem rendelkezik, így pedig a beilleszkedése is kétséges. Utóbbi kapcsán megjegyzem: a jelek szerint a probléma az idő múlásával nem szűnik meg, sőt inkább fokozódik. Az interjú

itt

olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.