/

“Soros-aktivista” és volt SZDSZ-es képviselő a börtönben levő Czeglédy mellett

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy, a Soros-hálózatban edződött aktivista, Szendrő-Németh Tamás, valamint Mécs Imre egykori SZDSZ-es és MSZP-s országgyűlési képviselő vállalta, hogy védőbeszédet tart a 6,3 milliárdos áfacsalásért előzetesben lévő Czeglédy Csaba, azaz Gyurcsány Ferenc és Botka László ügyvédje mellett a szombathelyi közgyűlés előtt. Szendrő-Németh Tamás egyébként a szombati tüntetésen is felszólalt – írja az Origo.

A 6,3 milliárdos áfacsalás gyanújával előzetesben ülő Czeglédy Csaba a szombathelyi közgyűlés csütörtöki ülésen szeretné ismertetni az álláspontját a képviselő-testület tagjaival. Ezért dr. Szendrő-Németh Tamást hatalmazta meg, hogy képviselje őt, majd Mécs Imre is jelentkezett erre a feladatra – írta a PestiSrácok.hu alapján az Origo.

Ismét Soros-hálózat

A Czeglédy védelmére siető Szendrő-Németh Tamás a “Soros-hálózat megbecsült tagja” – írja a lap, hiszen előbb a magyar jogállamiságért szakmányban aggódó Helsinki Bizottságnak dolgozott menekültügyi eljárásokban, majd innen egyenes útja vezetett a TASZ-hoz. Utóbbi helyen együtt dolgozott és remek viszonyba került az akkoriban a szervezetet vezető, nemrég Magyarország ellen német óriáscégeket hergelő Dénes Balázzsal.

Szendrő-Németh több kormányellenes tüntetésen vett részt aktivistaként, blogjában pedig többször kiállt Czeglédy mellett, amit erkölcsi kötelességének érzett – emlékeztet a lap. Szendrő-Németh legutóbb a szombati, budapesti tüntetésen szónokolt. De még hogy! A videón 45 másodperctől látható:

https://youtu.be/_c8mkfi_heo

Mécs Imre mártírrá avatná Czeglédyt

Mécs Imre felbukkanása is megérdemli a figyelmet. Az előbb SZDSZ-es, majd MSZP-s országgyűlési képviselő (2010 után ismét visszatért a megszűnés küszöbén álló SZDSZ-be) számos kritikát zúdított magára azzal, hogy egykori 56-os elítéltként folyamatosan a szocialista-szabaddemokrata szövetségben politizált,most pedig vélhetően Czeglédy baloldal általi mártírrá avatásában hivatott segédkezni – írja az Origo.

A teljes cikket ITT lehet elolvasni.

Előző sztori

Lékai ujja eltört

Következő sztori

Több mint egy mázsa vashulladékot loptak volna Makón