Politika

Nincs jelentősége az ellenzéki jelöltek visszalépéseinek

Nincs jelentősége az ellenzéki jelöltek visszalépéseinek

2018. április 5., csütörtök
Nincs jelentősége az ellenzéki jelöltek visszalépéseinek

A 2014-es választás alapján nincs nagy jelentősége a mostani ellenzéki visszalépéseknek - mondta Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője csütörtök reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Az elemző szerint 2014-ben a baloldal egységesen lépett fel, az Együtt azért jött létre, hogy az említett pártokat egységesítse. "Ugye ez Bajnai Gordon pártja Bajnai Gordon nélkül, és mára egy 1 százalék körüli szervezetté zsugorodott össze" - tette hozzá.

Emlékeztetett, hogy négy évvel ezelőtt egységes baloldali lista volt, és most a visszalépések is ezt reprodukálják. Új helyzet akkor lehetne, ha az LMP is tömegesen visszalépne - mondta.

Mráz Ágoston Sámuel kitért arra is, a kormánypárt feladata, hogy megmutassa, az ellenzéknek nincs alternatív ígérte: se miniszterelnök-jelöltje, se világos válasza a stratégiai kérdésekben, se arra vonatkozó meghatározása, hogy milyen felállásban lehetne az országot irányítani.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.