Szórakozás

Négyszáz zenésszel dübörgött a rock a Dóm téren

Négyszáz zenésszel dübörgött a rock a Dóm téren

2018. április 21., szombat
Négyszáz zenésszel dübörgött a rock a Dóm téren

Négy dalt, köztük a Tankcsapda és Billy Idol egy-egy slágerét adta elő mintegy négyszáz rocker a Szeged Rocks flashmobon.

– Jó a buli, nem látjátok?– kérdezte egy szóló gitáros barátaitól a Szegedi Tudományegyetem kémiai tanszéke épületének árnyékában, félórával a hivatalos program kezdete előtt. A háttérben több gitáros izgatottan pengette a húrokat, a lelkesedés pedig később sem hagyott alább.

  A Szeged Rocks flashmobot a tavaly tragikus hirtelenséggel elhunyt Szurdi Zsolt emlékére szervezték, de dr. Sipos Zoltán előtt is tisztelegtek.

"A zene összehozza az embereket. A rock a szabadság zenéje, Szeged pedig a szabadság városa"

– mondta köszöntőjében Botka László polgármester.– Nem véletlen, hogy a rock zene és a napfény városa egymásra talált– tette hozzá. Kakas Béla, a Csongrád megyei közgyűlés elnöke Ádám és Éva történetét említette.

"Miután kiűzte őket, Isten annyira megsajnálta az embereket, hogy csinált nekik zenét. Várt pár ezer évet, aztán megteremtette a rock zenét is nekünk"

– szavait négyszáz hangszer improvizatív játéka követte, ugyanis kiderült a beszédből, hogy Kakas 50 éve dobol.

  A köszöntőbeszédek után a zenészek gitárjaikat és döbverőiket az ég felé tartva emlékeztek meg Szurdi Zsoltról és dr. Sipos Zoltánról, majd jöhettek a betanult zenék. Kezdésként a Tankcsapda Ez az a ház című slágerét játszották el, ekkor már félig megtelt a Dóm tér az érdeklődőkkel. A hangulatot tovább fokozta, hogy a Sun Citytől játszották el a Nem izgatot– ez utóbbin érződött, hogy a tömeg számára érzelmi kötődése is van a dalnak. Eközben többen arra panaszkodtak a kémia tanszék előtti részen, hogy elcsúszott a zene, de a Tisza-part és a Somogyi Könyvtár felőli oldalakon tisztán hallhatóan játszottak, ami tekintve a zenész tömeg nagyságát bravúrosnak is mondható. A flashmob további részeként Billy Idol White Weddingjét és a Blur együttes Song 2-ját játszották el. A Blur-dal elejére már kezdett feloldódni a hangulat, a kezdő dobokat ütemre tapsolva kísérték az érdeklődők.

Az esemény hátralévő részében koncertekkel marasztalják az érdeklődőket. Fellép Varga János és barátai, ezután pedig a Gőzerő és a The Garde koncerteznek az esti szentmiséig. Az est folytatásaként a Sabbath Szombat nevű Black Sabbath tribute zenekar adja a talpalávalót, utánuk a Gypo Circus és a Nyers koncertezik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.