Közélet

Mindennapi szenvedéseink - bunkóság és nyűglődés a közértben

Mindennapi szenvedéseink - bunkóság és nyűglődés a közértben

2018. április 12., csütörtök
Mindennapi szenvedéseink - bunkóság és nyűglődés a közértben

Egy mindennapos dilemma Kocsis Alíz klaviatúrájából.

Sokan a nagy bevásárlásokat munka után tervezik, mikor is megszaporodik az egy kézre jutó szatyor és táskamennyiség. De mi történik ha valamit elfelejtettünk venni és vissza kell kecmeregnünk a sorok közé? Hogyan tudjuk kikerülni azt, hogy a helyi biztonsági őr ne potenciális fenyegetésnek vegye, hogy, mi visszatérünk fél percen belül az üzletbe? Kevés helyen található csomagmegőrző, ahova elhelyezhetnék értékeinket.

Akkor pedig különösen kellemetlen helyzetben érezhetjük magunkat ha az automatikusan feleslegesnek érzett blokkra most igényt tartanának a bejáratnál, kivédve azt, hogy bolti tolvajnak higgyenek minket.

Na de ha már bejutottunk az üzletbe, hogy oldjuk meg, hogy a táskákkal a kezünkben, bevásárlókosárral a karunkon, leemeljük a polcról a kívánt terméket, úgy, hogy embertársainkat ne akadályozzuk az amúgy pofonegyszerű és kényelmes bevásárlásban?

A kulcsszó, türelem és tolerancia. Ami egy péntek délutáni csúcsforgalomban kicsit sem mondható el az emberek nyolcvan százalékáról. De ha már a helyzet úgy hozta, hát legyünk mi figyelmesek és kedvesek a türelmetlenkedőkkel.

Nagy nehezen eljutunk a kasszáig, mikor jön a bosszantó felismerés. A bevásárlókosarat az előttünk álló úriember úgy helyezte rá a kosárhalmazra, hogy mi véletlen se tudjuk beleilleszteni a sajátunkat, ami ilyenkor nagy könnyítés lenne számunkra.

Álló helyzetben beleejtette a kosarát a többibe úgy, hogy még a fülek is keresztben állnak, mutatva a következő vásárlónak, hogy „nem érdekel a kicsinyke életed, oldd meg a problémádat magadnak.” Ránézek a szalagra, úriemberünk egy csomag rágó és energiaital elcipelésére használta a kosarát. Tolerancia és figyelmesség. Ahogy az is, hogy a mögöttem álló idős hölgyet, aki csak egy macska konzervet vett, előre engedtem, vagy hogy ha kilépek a csapóajtón nem vágom rá a mögöttem haladóra, hogy jól orron vágjam vele szerencsétlen. Apróságok, de mégis megkönnyíthetjük vele mások életét, ahogy egy mosollyal is szebbé tehetjük egy kasszában roskadó pénztáros munkanapját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.