/

Megkezdődött Szegeden az Odessza városrész rehabilitációja

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megkezdődött a szegedi Odessza városrész köztereinek, közösségi tereinek és zöldterületeinek rehabilitációja, az önkormányzat mintegy 820 millió forintos uniós támogatást kapott a beruházásra a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében – tájékoztatta a projektet koordináló Szeged Pólus Nkft. szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint a kivitelezési munkákat a közbeszerzési eljárás nyerteseként a HPQ Plus Kft. és az Alapközmű Kft. alkotta konzorcium végzi.

A város legrégebbi lakótelepén 2019 tavaszára új zöldterületeket alakítanak ki és a régi park is megújul. Olyan rendszert telepítenek, amely az egész park öntözését biztosítja majd.

Az aktív kikapcsolódást segítő fejlesztésként bővülnek és megszépülnek a sétányok, a játszóterek, a sportpályák, és kültéri fitneszpálya is épül. Megújítják továbbá a helyi kispiacot.

A zöldfelületek jobb elérhetősége érdekében új járdákat és gyalogátkelőhelyeket hoznak létre, valamint akadálymentesítik az autóbuszmegállókat, kerékpártárolót telepítenek és korszerűsítik a világítást. Új tanösvény mutatja majd be a környék természeti és helyi értékeit – áll a közleményben.

(MTI)

 

Előző sztori

Kéri volt a nyerő ember - SZEOL - Honvéd II. 2-0 + FOTÓK

Következő sztori

Felborult egy traktor az 55-ös úton

Legutóbbi hasonló cikkek