/

Még ma is hihetetlen, hogy Avici nincs többé

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Picture taken on May 30, 2015 shows Swedish musician, DJ, remixer and record producer Avicii (Tim Bergling) performing at the Summerburst music festival at Ullevi stadium in Gothenburg, Sweden. It was confirmed Avicii died on April 20, 2018 in Muscat, Oman. / AFP PHOTO / TT NEWS AGENCY AND TT News Agency / Bjorn LARSSON ROSVALL / Sweden OUT

Még mindig titok mi történt Ománban, ahol a 28 éves dj váratlanul életét vesztette.

A főszerep legyen a zenéé:

Avici a világ három vezető dj-jének egyike volt. Ő már az a szint volt, aki maga választhatta meg meg melyik fesztiválon áll be a laptopok mögé. – Lesújtottak a hírek Aviciről, csodálatos lelkű, szenvedélyes és fantasztikusan tehetséges ember volt, akinek még rengeteg tennivalója lett volna az életben. Őszinte részvétem a családjának. Isten áldjon meg, Tim – írta dj társa Calvin Harris a Twitteren. – Nyugodj békében Avicii. Rengeteg embert inspiráltál. Sajnálom, hogy ezt nem személyesen mondhattam el neked – emlékezett meg róla Ellie Goulding. – Nem találok szavakat erre az egészre. Emlékszem, milyen fantasztikus volt elkészíteni veled a Lonely Together című számot, mintha csak tegnap lett volna, hogy beszéltünk. Részvétem Avicii családjának és a rajongóinak. Nyugodjon békében. Túl korán távozott közülünk. El vagyok keseredve. Fáj a szívem – írta Rita Ora.

Avici a legutóbbi hírek szerint súlyos hasnyálmirigy gyulladásban szenvedett a túlzott italfogyasztás miatt, de 2014-ben kivették már az epehólyagját és a vakbelét is, ezután le is mondott pár fellépést, hogy felépüljön.

Az egyik legjobban fizetett, és legismertebb dj-producer volt, egyedül képes volt megtölteni arénákat a turnéjával már a húszas évei elején. A leghíresebb számai a Wake me up, a Hey brother vagy a Levels voltak, és dolgozott együtt Madonnával, a Coldpay-jel vagy Rita Orával is. Kétszer nyert az MTV Music Awardson, és kétszer jelölték Grammy-díjra. Halála előtt pár nappal jelölték a Billboard Music Awardon a legjobb dance/elektronikus album kategóriában az Avicii (01) című albumát.

Avici 2015-ben lépett fel Busapesten a Sziget nagyszínpadán, aki ott volt máig nem felejti el milyen katartikus bulit nyomott. Még mindig hihetetlen, hogy pénteken meghalt. Nyugodjon békében.

Előző sztori

Sándor lett a múzeumi szóvicc király

Következő sztori

Lopott autót és sofőrjét kapcsolták le a zsaruk

Legutóbbi hasonló cikkek