Hírzóna

Kiskorú diákjainak küldözgetett szexuális tartalmú üzeneteket egy tanár

Kiskorú diákjainak küldözgetett szexuális tartalmú üzeneteket egy tanár

2018. április 17., kedd
Kiskorú diákjainak küldözgetett szexuális tartalmú üzeneteket egy tanár

Vádat emelt a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség egy budapesti történelemtanár ellen, aki 2016. februártól 2017. májusig szexuális tartalmú üzeneteket küldött két kiskorú diákjának - közölte a fővárosi főügyész kedden az MTI-vel.

Ibolya Tibor közleményében azt írta, a 47 éves általános iskolai tanár egyik, akkor 13 éves tanítványának rendszeresen, legalább száz alkalommal küldött szexuális tartalmú és közvetlenül vagy átvitt értelemben szexuális cselekményekre utaló üzeneteket. A diák - önértékelése alapján - fokozottan kiszolgáltatott volt. A vád szerint a férfi egy másik 13 éves diákjának is hasonló, szexuális tartalmú üzeneteket küldött, visszaélve a kiskorú lány ragaszkodásával és bizalmával. A vádlott mindkét esetben veszélyeztette a kiskorúak érzelmi és erkölcsi fejlődését - tette hozzá. A kerületi ügyészség a férfival szemben kiskorú veszélyeztetése miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra. A vádiratban indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat végrehajtandó szabadságvesztésre ítélje, és tiltsa el a tanári, valamint minden olyan más foglalkozástól, amely kiskorúak nevelésével, felügyeletével, gondozásával kapcsolatos - olvasható a közleményben.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.