Kinyírja a szegedi önkormányzat a bulihangulatot? Jön az új csendrendelet.

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A vendéglátós torkának elvágása a nyári szezon kezdetén – így fogalmazott iparági forrásunk a készülő  csendrendeletről. Úgy tudjuk, a közgyűlés ellenzéki pártjai közül sem a Jobbik, sem a KDNP nem támogatják az előterjesztést.

Várhatóan elcsendesülnek a város utcái esténként júliustól, hiszen pénteken a közgyűlés elé kerülő előterjesztés szerint

hétfőtől csütörtökig este 10 órától, illetve a hétvégén éjféltől nem szólhatna zene a vendéglátóhelyek szabadtéri helyiségeiben. A csendtilalom reggel 8-ig tart majd a tervek szerint. Kivéve az önkormányzati rendezvények esetében – ott nincs ilyen megkötés.

Elvágják a vendéglátósok torkát

Egy, a belvárosban teraszos helyet működtető vendéglátós forrásunk elmondta, hogy ők ugyan nyitottak a konzultációra és a kompromisszumra, de eddig nem keresték meg őket.

“Teljesen átgondolatlan, elhamarkodott döntést próbálnak meghozni. Egy bizonyos rétegnek ez megnyugvást szolgál, de szerintem azok, akik ezt a várost éltetik és hajtják, azoknak ez hatalmas érvágás”

– elégedetlenkedett. – Nem hiszem, ha azt mondjuk, hogy fesztiválváros, vagy a Napfény városa, akkor egy csendes hely jut eszünkbe – érvelt. – Július elsejétől lépne életbe ez a tervezet. Vagyis

“a nyári szezon kezdetén vágják el a vendéglátósok torkát.”

– fogalmazott, majd hozzátette: rendkívüli beadvánnyal készülnek a pénteki közgyűlésre.

A nyugdíjas szavazók miatt kell a csönd?

Információink szerint Botka László elsősorban a nyugdíjas szavazótábora miatt szigorítana ilyen drasztikusan a zajrendeleten. Bár fontos a nyugalom és a pihenés biztosítása, de ezzel a rendelettel számos gond van – érvel a többi politikus. A Jobbik és a KDNP frakciója ezért ebben a formában nem is támogatja az előterjesztést, az ugyanis szerintük “tárgyaláshoz is alkalmatlan”.

A Szegedi Tudományegyetem Hallgatói Önkormányzata (EHÖK) levélben kérte, hogy az időbeni korlát ne vonatkozzon az egyetemi rendezvényekre sem, mint ahogy nem vonatkozik az önkormányzati bulikra sem.

A KDNP szerint a készülő rendelet jogellenes, mert sérti az Alaptörvényt.

Előző sztori

Kikapott a szlovénoktól, távol került a feljutástól a magyar válogatott

Következő sztori

A Budaörs ellen is veretlen maradt a Szeged-Grosics