Sport

Kikapott Szekszárdon a SZEOL

Kikapott Szekszárdon a SZEOL

2018. április 7., szombat
Kikapott Szekszárdon a SZEOL

Az első félidőben átrobogott a tolnai együttes a szegedieken.

Mindkét csapat jó előjelekkel várhatta a találkozót, hiszen a Szekszárd a Dunaújvárost, míg a SZEOL a Honvéd II.-t verte szerdán. A kifejezetten mély talajú pályához jobban tudtak alkalmazkodni a hazaiak és nagyobb iramban kezdték a mérkőzést mint a szegediek. Ebből kifolyólag már a tizedik percében megszerezték a vezetést egy büntetőből. A szekszárdi együttes három perccel később megduplázta előnyét, így kevesebb mint negyedóra alatt két gólos hátrányba került a SZEOL. A rendkívül rossz kezdésre kettős cserével reagált Siha Zsolt - Kormányos és Tomisics számára már a 32. percben befejeződött a mérkőzés, helyükön Makszimovics és Beretka futballozott a továbbiakban. A cserét követően magasabb fordulatszámra pörögtek a szegediek, ennek eredménye azonban mindössze egy kapufa volt ami Forró nevéhez fűződik. A szünetre így két gólos szekszárdi előnnyel vonulhattak a csapatok. A második félidő elejére kellően fel tudott pörögni a SZEOL - a 49. percben Kéri centerezését követően a csereember Makszimovics volt eredményes. A folytatásban azonban már nem módosult az eredmény, így a Szekszárd megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

A találkozó előtt írtuk:

"Kérdés, hogy melyik arcunkat mutatjuk a Szekszárd ellen. Abszolút pozitív, hogy nyerni tudtunk szerdán, de ezt ellenfelünk is megtette, hiszen legyőzték a Dunaújvárost. Korábban is mondtam, a játékunkkal nem volt baj, csak a pontok nem jöttek. A legjobb tükör, ha ezt a játékot pontokkal tudjuk párosítani. Ebben a ligában minden meccs háromesélyes, jó csapat a Szekszárd. Hozzá vagyunk szokva ahhoz a pályához, ami vár bennünket, és bár közhely, de a szerdai győzelem csak akkor ér valamit, ha szombaton is nyerni tudunk." - fogalmazott a találkozó előtt

Siha Zsolt

, a SZEOL SC edzője a csapatFacebook-oldalán.

Különleges lesz ez a mérkőzés Péter Antal számára, ugyanis a szegediek csatára a szülővárosában léphet majd pályára.

„Mindig jó érzések fognak el, amikor haza térek, szép emlékek kötnek a klubhoz, hiszen sokat köszönhetek nekik. 15 éves koromban elkerültem onnan, azóta csak egy évet laktam otthon a paksi kitérőm alkalmával, de akkor sem Szekszárdon játszottam. Emlékszem mikor a Pakssal játszottam ott, akkor nagyon emocionális volt számomra az a mérkőzés, biztos vagyok benne, hogy szombaton is meg fogok hatódni ha gólt lövök, de ez a célom, ugyanis a három pontért utazunk Szekszárdra is.” – osztotta meg velünk érzéseit Péter Antal.

NB III Közép csoport 22. forduló:

Szekszárdi UFC - SZEOL SC 2-1 (2-0) Szekszárd, Szekszárdi Városi Sport és Szabadidőközpont 150 néző. Vezette: Bana Gergely (Perák András, Rózsás Rita). Szekszárd: Lékai - Károly, Rácz F.(Kvanduk 72'), Juhász, Csigi (Nagyváradi 80'), Márton, Hegedűs, Arena, Kozics, Preininger (Dallos 68'), Lékó.- Edző: Kvanduk János. SZEOL: Leindler - Kormányos (Beretka 32'), Rácz L., Grünwald, Lévai, Tomisics (Makszimovics 32'), Ondrejó (Buzási 80'), Göncző, Forró, Kéri, Péter. Edző: Siha Zsolt. Gól: Kozics, Márton ill. Makszimovics Siha Zsolt: "

Egyszer fenn, egyszer lenn. Szerdán azt mondtam, hogy a szezon legjobb meccsét játszottunk, most pedig a leggyengébbet. Bennmaradtunk az öltözőben és buta egyéni hibákból kaptunk gólokat. Jókor sikerült szépítenünk, akkor azt hittem hogy tudunk esetleg pontot menteni, de a mai játékunkkal nem érdemeltünk semmit."

Online tudósításunk a mérkőzésről:

94. perc: Felharsan a hármas sípszó. A SZEOL egy félidőnyi előnyt adott a Szekszárdnak, amit nem tudott már ledolgozni a második félidőben a szegedi csapat. 93. perc: Makszimovics tekerte be középre a labdát, beadását azonban lehúzta Lékai. Könnyen lehet, hogy ezzel ellőtte utolsó puskaporát is a SZEOL. 92. perc: Már Rácz is előrehúzódott a támadósorba. 91. perc: A hazaiaktól Fejes Péter kap sárga lapot, de ezzel is csak az idő megy. 90. perc: A játékvezető három percet hosszabbít. Ennyi ideje van még a SZEOL-nak, hogy pontot mentsen. 89. perc: Hiába játszik három csatárral a SZEOL, Péterék nem kapnak labdákat a középpályáról, így nehéz lesz kiegyenlíteni. 88. perc: Értékes másodpercek telnek el azzal, hogy ápolni kell Mártont az iménti belépőt követően. 87. perc: Beretka Péter csúszott rá indokolatlanul keményen ellenfelére, örülhet, hogy csak sárga lapot kapott. 86. perc: A szabadrúgást a sértett ívelte a kapu előterébe, az első védő azonban könnyűszerrel kirúgta a labdát a büntetőterületről. 85. perc: Makszimovics harcolt ki egy szabadrúgást a jobb összekötő helyéről. 83. perc: A hajrához érkezve ismét a SZEOL vette át a mérkőzés irányítását. 82. perc: Siha Zsolt is utoljára cserél a mérkőzésen: Buzási áll be Ondrejó helyére. 79. perc: Kihasználja harmadik cserelehetőségét is a hazai csapat: Csigi Ádám helyett Nagyváradi Olivér a pályán. 77. perc: Az utóbbi percekben a SZEOL tizenhatosa előtt zajlik a játék, nem tudnak azonban lövőhelyzetbe kerülni a hazaiak. 74. perc: Mezőnyben abszolút kiegyenlített a mérkőzés, kár az első húsz percért. 73. perc: Rácz Ferdinánd is elhagyja a pályát - Kvanduk áll be helyére. 72. perc: Hegedűs Márk lövésébe önfeláldozóan belevetődött Rácz - a védő ápolásra szorul. 71. perc: Először cserélnek a hazaiak a mérkőzésen: Preniniger helyén Dallos a folytatásban. 68. perc: Kéri semlegesítése komoly gondot okoz a szekszárdiaknak. - A szélső egy gyönyörű sarkazós passzal kényszerítőzött Ondrejóval, majd középre tette a labdát, Makszimovics viszont csúnyán fölé lőtt. 65. perc: Újabb veszélyes beadás - ezúttal Kéri szolgálta ki Makszimovicsot, aki azonban nem tudta jól lekezelni a labdát, így a védők tisztázni tudtak előle. 62. perc: Beretka zseniális kiugratását követően Makszimovics tette középre a labdát, ami el is jutott Kérihez, a szélső lövésébe viszont önfeláldozóan belevetődött Preniniger. 61. perc: Göncző belépője túl durva volt - villan a sárga. 60. perc: Ha lenne "A szezon legrosszabb szögletrúgása díj" azt minden bizonnyal a szekszárdi Márton Erik kapná az iménti próbálkozásáért. 58. perc: Negyven méterre a kaputól szabadrúgáshoz jutott a SZEOL. Ondrejó kapura szúrta, a lövést azonban védeni tudta Lékai. 56. perc: Egyik csapat sem tudja huzamosabb ideig birtokolni a labdát. 54. perc:

Kifejezetten kemény párharcok vannak a mérkőzésen - ezúttal Horváth kapott egy "szeretetcsomagot" Rácztól.

49. perc: GÓÓÓÓÓÓL! Ismét Kéri volt gyorsabb őrzőjénél, és egészen az alapvonalig vezette a labdát, majd a csereként beállt Makszimovicsnak centerezett, aki kíméletlenül bevarrta a labdát a hálóba! 2-1

47. perc: Kéri a rá jellemző lendületességgel iramodott meg a jobb oldalon és egészen a tizenhatos előteréig jutott, ahol azonban buktatták. Az esetért járó szabadrúgást Ondrejó a sorfalba lőtte. 46. perc: Elkezdődött a második játékrész. A hazaiak jöttek ki előbb az öltözőből - nem csoda, hiszen Siha Zsoltnak biztosan több mondani valója akad játékosainak. 180 fokos fordulat szükséges a szegedi játékosok fejében és szívében ahhoz, hogy ponttal esetleg pontokkal távozzon Szekszárdról a csapat. 47. perc: A játékvezető lefújja az első félidőt. Rendkívül nehéz helyzetből várhatja a folytatást a Siha-legénység. 46. perc: Középpályán nagyon könnyen átszaladnak a SZEOL-on - ezúttal Péter volt túl könnyelmű és elveszítette a labdát, majd egy villámgyors kontratámadást követően Hegedűs próbálkozott, Leindler viszont résen volt. 44. perc: Hosszú idő után egy lövés - Márton próbálkozott harmincról, lövése azonban méterekkel fölé szállt. 41. perc: A félidő hajrájában a játék képe változatlan: rengeteg a ki nem kényszerített hiba a szegediek játékában, a hazaiak pedig rendkívül masszívan védekeznek. 37. perc: Egyenlőre Kéri a szegediek legaktívabb játékosa - az imént ismét egy beadással próbálkozott, a szekszárdi védelem azonban résen volt és ki tudták fejelni a labdát. 36. perc: Ez kevésen múlt! A szabadrúgást követően Forró csúsztatása a kapufán csattant. Éledezik a SZEOL! 35. perc: Újabb sárga lap: Kéri iramodott volna meg a jobb oldalon, Reininger azonban kegyetlenül elkaszálta. Jogos a lap.

33. perc: Kettős cserét hajt végre Siha Zsolt: Kormányos és Tomisics elhagyja a pályát, helyettük Makszimovics és Beretka játszik a folytatásban.

32. perc: Tomisics és Kéri kényszerítőzött a tizenhatos sarkánál, majd utóbbi középre játszotta a labdát, centerezése viszont nem talált társat. 30. perc: Tomisics is heves reklamálásért kap sárga lapot. 29. perc: Szemmel láthatóan görcsössé váltak a szegediek - nagyon sok a pontatlan átadás. 27. perc: Egy szabadrúgást követően Rácz László fejelhetett viszonylag tisztán, a labda azonban a kapu fölé szállt. 26. perc: Dumálásért jár az első sárga a mérkőzésen, méghozzá a szekszárdi Juhász Márknak. 23. perc: A kezdeti sokkot követően, kezdi átvenni a játék irányítását a SZEOL. 22. perc: Péter Antal kiugratása túl hosszú volt Gönczőnek. 20. perc: Egy ígéretes kontratámadást követően Kéri centerezett Tomisics elé, akinek a tizenkét méterről leadott lövését blokkolni tudták a védők. 17. perc: Majdnem ott a harmadik! Márton ment el a jobb oldalon, majd középre tekerte a labdát, bent pedig már gólra éhesen érkezett Horváth, akinek épphogy csak magas volt a beadás. 16. perc: Három perc alatt kapott két elkerülhető gólt a SZEOL, innen nagyon nehéz lesz visszakapaszkodni.

13. perc: Gól! Lévai rendkívül rossz helyen veszített labdát- a pálya közepén-, majd Márton zavartalanul vezethette a tizenhatosig, lövése pedig a lábak között besurrant a jobb alsó sarokba. 2-0

10. perc:

Gól! Tizenegyesből megszerzi a vezetést a Szekszárd. Forró szabálytalankodott a tizenhatoson belül, majd az ezért járó büntetőt Kozics magabiztosan értékesítette. 1-0

9. perc: Göncző ugratta ki Kérit, a labda azonban felgyorsult a nedves füvön, így Lékai fel tudta szedni a játékszert a szélső elől. 7. perc: Kozics ment el a jobb oldalon, majd középre tette a labdát, Csigi pedig Forró szorításában ollózó mozdulattal főlé lőtt. 6. perc: Ismét megvan az a fajta agresszív letámadás a szegediek részéről, ami szerdán is jellemző volt a csapatra. 4. perc: Kéri beadását követően Tomisics fejelhetett hét méterről szabadon, a partjelző zászlaja azonban már a magasban, ugyanis lesen volt a támadó. 1. perc: A szegediek kezdték a találkozót. Érkeznek a csapatok a pályára: a Szekszárd feketében, míg a SZEOL fehérben futballozik ma. Eléggé változékony az időjárás a tolnai megyeszékhelyen: hol elbújik, hol kisüt a nap. A hőmérő higanyszála 13 celsiust mutat. A két csapat őszi összecsapásán 1-0-ás szegedi siker született, akkor Göncző László talált a szekszárdiak kapujába. Legutóbb 2016-ban mérkőzött meg Szekszárdon egymással a két csapat, akkor magabiztos 4-0-ás sikert arattak a Tisza-partiak. Köszöntjük a kedves olvasóinkat Szekszárdról. Siha Zsolt nem változtatott a szerdai győztes csapaton, annak ellenére sem, hogy Makszimovics Nikola letöltötte egy meccses eltiltását, és Buzási és Beretka is bevethető állapotba került.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.