Sport

Kézilabda: Jövőre csak egy magyar csapat indulhat alanyi jogon a BL-ben

Kézilabda: Jövőre csak egy magyar csapat indulhat alanyi jogon a BL-ben

2018. április 4., szerda
Kézilabda: Jövőre csak egy magyar csapat indulhat alanyi jogon a BL-ben

A magyar szövetség (MKSZ) honlapjának beszámolója szerint az európai szövetség (EHF) kedden közzétette a következő kupaszezon országokra lebontott részvételi helyeit.

A férfiaknál Magyarország tavaly második volt. A bajnok Telekom Veszprém alanyi jogon indulhatott a BL-ben, míg a Mol-Pick Szeged pályázott a szereplésre. A 2014–2015-ös, a 2015–2016-os és a 2016–2017-es idényben nyújtott klubteljesítmények alapján megállapított ranglistán a magyarok a harmadik helyre kerültek, ami továbbra is egy Bajnokok Ligája- és három EHF-kupa-helyet jelent. A MOL-PICK Szeged operatív igazgatója – Szögi Nándor – szerint, nincs ok az aggodalomra, mivel abban az esetben, ha a csapat ezüstérmes lesz a bajnokságban, akkor megpályázzák a további BL helyek egyikét. „Tavaly és tavalyelőtt megkapta a csapat az indulási jogot, úgyhogy a múlt tapasztalatai alapján jó esélyünk van rá, hogy jövőre is a Bajnokok ligájában szerepelhetünk majd.”- fogalmazott Szögi. A pluszhelyek kiosztásáról az EHF végrehajtó bizottsága júniusi ülésén dönt. Az európai szövetség rendelkezése szerint a nemzeti kupasorozatból kizárólag az első vagy a második helyezett szerezhet indulási jogot az EHF-kupában.

A RANGLISTÁK ÉLMEZŐNYE

FÉRFIAK

1. Németország 128.5 pont (BL: 2 induló, EHF-kupa: 3 induló) 2. Spanyolország 115 (2/3) 3. Magyarország 106.83 (1/3) 4. Franciaország 105.83 (1/3) 5. Lengyelország 75.71 (1/3) (Kép forrása: pickhandball.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.