Sport

Csányi Sándor: Eszembe sem jutott megbüntetni a csapatot

Csányi Sándor: Eszembe sem jutott megbüntetni a csapatot

2018. április 15., vasárnap
Csányi Sándor: Eszembe sem jutott megbüntetni a csapatot

Csányi Sándor, a MOL Pick Szeged elnöke évek óta azon dolgozik, hogy a csapat a hazai mezőnyben a Veszprém előtt végezzen valamelyik sorozatban. A csapat első emberének azonban nem csak a hazai sorozatokban, a nemzetközi porondon is komoly tervei vannak.

-Hogyan élte meg a Kiel elleni BL kiesést?

- Kicsit csalódott vagyok a Bajnokok ligája kiesés miatt. A televízióban néztem a németországi meccset és egészen a 45. percig abban reménykedtem, hogy nyernek a fiúk, de legrosszabb esetben is csak egy szűk vereséget szenved a csapat. Majd jött az a 10-12 perces periódus, amikor a csapat összeomlott. Én úgy láttam, hogy a szándék megvolt, a csapat küzdött idegenben és itthon is.

Nem gondolkodtam például azon, hogy minimálbérre fogjam a csapatot a kudarcot követően, ahogyan azt Veszprémben tették. Nem látom jelét annak, hogy a csapat szét lenne esve, egész egyszerűen ez az év most így sikerült, én továbbra is nagyon bízom a Juan Carlos Pastorban és meggyőződésem, hogy vagy jövőre, vagy két év múlva ott leszünk a Bajnokok Ligája Final Fourban.

- Hétvégén is négyes döntőben szerepel majd a csapat, a tét a Magyar Kupa. Milyen érzésekkel várja meccseket?

- Nagy kérdés, hogy mire lehet képes a csapat a kupadöntőben. Tervezem, hogy elutazok Debrecenbe és a helyszínen tekintem meg az összecsapást. A Veszprém hozzánk hasonlóan kiesett a BL-ből, így nyilvánvaló hogy mindkét együttes bizonyítani akar. A kupadöntő egy remek alkalom erre. A Szeged-Veszprém párharc mindig kiemelt jelentőséggel bír a honi kézilabdában, és szerintem a hétvégén is felfokozott hangulat uralkodik majd a Főnix csarnokban.

- Várhatóan a bajnoki döntőben is ez a két csapat küzd majd az aranyéremért. Ott milyen esélyeket ad a csapatának.

- Nehéz megjósolni, hogy melyik csapat nyeri a bajnoki címet. Nekünk hosszú idő után sikerült Veszprémben diadalmaskodunk, itthon viszont nagyon simán kikaptunk. A Veszprém egy nagyon jó csapat, a pillanatnyi forma dönthet. Jelenleg 50% esélyt látok a bajnoki cím megszerzésére, de már az önmagában egy nagy dolog, hogy minden évben ott vagyunk Magyarország két legjobb kézilabdacsapata közt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.