Csányi Sándor: Eszembe sem jutott megbüntetni a csapatot

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Szeged, 2014. október 18. Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója (b) és Csányi Sándor, a Pick Zrt. tulajdonosa (k), a szegedi férfi kézilabdacsapat fõtámogatóinak vezetõi tapsolnak egy gól után, mellettük Szûcs Ernõ Péter, a MoL-Pick-Szeged elnöke a férfi kézilabda Bajnokok Ligája D csoportjának 4. mérkõzésén, a Mol-Pick Szeged - Schaffhausen összecsapáson Szegeden 2014. október 18-án. A szegedi csapat 34-24-re gyõzött. MTI Fotó: Kovács Anikó

Csányi Sándor, a MOL Pick Szeged elnöke évek óta azon dolgozik, hogy a csapat a hazai mezőnyben a Veszprém előtt végezzen valamelyik sorozatban. A csapat első emberének azonban nem csak a hazai sorozatokban, a nemzetközi porondon is komoly tervei vannak.

– Hogyan élte meg a Kiel elleni BL kiesést?

– Kicsit csalódott vagyok a Bajnokok ligája kiesés miatt. A televízióban néztem a németországi meccset és egészen a 45. percig abban reménykedtem, hogy nyernek a fiúk, de legrosszabb esetben is csak egy szűk vereséget szenved a csapat. Majd jött az a 10-12 perces periódus, amikor a csapat összeomlott. Én úgy láttam, hogy a szándék megvolt, a csapat küzdött idegenben és itthon is.

Nem gondolkodtam például azon, hogy minimálbérre fogjam a csapatot a kudarcot követően, ahogyan azt Veszprémben tették. Nem látom jelét annak, hogy a csapat szét lenne esve, egész egyszerűen ez az év most így sikerült, én továbbra is nagyon bízom a Juan Carlos Pastorban és meggyőződésem, hogy vagy jövőre, vagy két év múlva ott leszünk a Bajnokok Ligája Final Fourban.

– Hétvégén is négyes döntőben szerepel majd a csapat, a tét a Magyar Kupa. Milyen érzésekkel várja meccseket?

– Nagy kérdés, hogy mire lehet képes a csapat a kupadöntőben. Tervezem, hogy elutazok Debrecenbe és a helyszínen tekintem meg az összecsapást. A Veszprém hozzánk hasonlóan kiesett a BL-ből, így nyilvánvaló hogy mindkét együttes bizonyítani akar. A kupadöntő egy remek alkalom erre. A Szeged-Veszprém párharc mindig kiemelt jelentőséggel bír a honi kézilabdában, és szerintem a hétvégén is felfokozott hangulat uralkodik majd a Főnix csarnokban.

– Várhatóan a bajnoki döntőben is ez a két csapat küzd majd az aranyéremért. Ott milyen esélyeket ad a csapatának.

– Nehéz megjósolni, hogy melyik csapat nyeri a bajnoki címet. Nekünk hosszú idő után sikerült Veszprémben diadalmaskodunk, itthon viszont nagyon simán kikaptunk. A Veszprém egy nagyon jó csapat, a pillanatnyi forma dönthet. Jelenleg 50% esélyt látok a bajnoki cím megszerzésére, de már az önmagában egy nagy dolog, hogy minden évben ott vagyunk Magyarország két legjobb kézilabdacsapata közt.

Előző sztori

Rogán Antal: Soros György pénzéből szervezte a szombati tüntetést a hálózata

Következő sztori

Galló Béla: az MSZP végleg elvesztette váltópárti státuszát