Politika

Bűnpártolás és pénzmosás miatt jelentette fel Szabó Bálint Márki-Zay Pétert

Bűnpártolás és pénzmosás miatt jelentette fel Szabó Bálint Márki-Zay Pétert

2018. április 19., csütörtök
Bűnpártolás és pénzmosás miatt jelentette fel Szabó Bálint Márki-Zay Pétert

Bűnpártolás és pénzmosás gyanúja miatt feljelentést tett Márki-Zay Péter kampányának finanszírozása ügyében Szabó Bálint csütörtökön Hódmezővásárhelyen.

A K'Art cégcsoport károsultjainak egy részét képviselő Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján azt kérte a város független polgármesterétől, hozza nyilvánosságra kampányszámlájának kivonatát.

Szabó Bálint közölte, a politikusnak tisztáznia kell, kapott-e támogatást a K'Art cégcsoport bármely tagjától vagy tulajdonosától. Az ügyvezető szerint "erős a gyanú, hogy a kisvállalkozóktól ellopott százmilliók egy része Márki-Zay Péter kampányához vándorolt".

A jogász azt mondta, mivel felmerül tiltott kampányfinanszírozás gyanúja is, a rendőrség mellett az Állami Számvevőszék vizsgálatát is kéri.Szabó Bálint a hódmezővásárhelyi közgyűlés tagjaihoz is kérést intézett, annak érdekében, hogy elkezdje az érdemi munkát a K'Art-ügy kivizsgálására létrehozott bizottság. A testületet előző ülésén a közgyűlés hozta létre, a bizottság ülését azonban az erre jogosult polgármester nem hívta össze - tudatta az ügyvezető.A K'Artról Szabó Bálint korábban azt mondta, az építőipari cég 60 alvállalkozójának mintegy 800 millió forinttal maradt adósa.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.