A Mazsihisz sajnálattal veszi tudomásul Frölich Róbert országos főrabbi lemondását

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) világi vezetése sajnálattal vette kézhez Frölich Róbert országos főrabbi lemondását, amellyel szerintük “a sokszínű zsidóságot éri veszteség” – közölte a szervezet szerdán az MTI-vel.

Frölich Róbert szerdán saját közösségi oldalán jelentette be döntését, amelyet azzal indokolt, hogy az elmúlt években a Mazsihisz “olyan irányba mozdult el, nem kis mértékben a világi vezetés tudtával, támogatásával, amely egyre távolabb kerül mindattól”, amit ő képviselt és képviselni szándékozik a jövőben is.

A Mazsihisz erre reagálva azt közölte: a szervezet közgyűlése nemrégiben meghatározó többséggel erősítette meg “új stratégiáját, amely a változó világra nyitott, sokszínű magyar zsidó közösség építését célozza meg”.
A Mazsihisz “legfőbb döntéshozó testületének határozatát mindenkinek, de különösen a választott tisztségviselőknek tudomásul kell venni” – írták a közleményben.

Úgy fogalmaztak: “valljuk, hogy a több mint 150 éves múltra visszatekintő magyar neológ mozgalom számára a hagyományok továbbvitele mellett az állandó megújulás az egyik legfőbb erény, ezen az úton, a megújulás és a befogadás útján kell továbbra is haladni”.
Hozzátették: Magyarország emblematikus zsinagógájának, a Dohány utcai zsinagógának főrabbijaként Frölich Róbert továbbra is a zsidó közösségért fog dolgozni.

Előző sztori

Egy vásárhelyi kocsmában verte egymást két férfi

Következő sztori

Rogán: Új kormány, új struktúra, új kormánytagok

Legutóbbi hasonló cikkek