A 92. percben mentett pontot a Szeged-Grosics

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Fordulatokban gazdag találkozón, teljesen megérdemelten tartott otthon egy pontot a Szeged-Grosics a bajnokaspiráns MTK Budapest ellen.

A mérkőzés előtt írtuk:

Az MTK tízpontos előnnyel áll a tabella élén a Kisvárda előtt, a harmadik Békéscsabával szemben pedig húsz pont az előnye a fővárosi kék-fehéreknek, ami nyolc fordulóval a vége előtt behozhatatlannak tűnik.

A Szeged 2011-Grosics Akadémia az elmúlt öt meccse alatt nem talált legyőzőre – igaz, csak a Soroksárt és a Szolnokot sikerült felülmúlnia a kék-feketéknek. Goran Kopunovic együttese folytatná a veretlenségi szériáját, és borsot törne az MTK Budapest orra alá.

Merkantil Bank Liga NB II 31. forduló

Szeged 2011-Grosics Akadémia – MTK Budapest 2 – 2 (1-2)
Gyula, Grosics Akadémia, 500 néző. Vezette: Bogár Gergő (Medovarszki János, Szvetnyik Bence).
Szeged-Grosics: Alekszics – Achim, Farkas M., Tóth G., Gergényi, Szabó P., Coroian, Horváth A. (Nicorec – a szünetben), Zsivanovics (Zabari, 65′), Germán, Tóth L. (Zádori, 58′) Edző: Goran Kopunovics.
MTK: Szentpéteri – Balogh B., Jakab (Bori, 81′), Gengeliczki, Katona, Schafer, Vass P., Kanta, Borbély, Kulcsár T. (Gera D., 65′), Lencse (Hrepka, 75′).Edző: Feczkó Tamás.
Gól: Germán (30′), Farkas M. (92′). ill. Lencse (35′), Vass (44′).

Őze Tibor: “Ha figyelembe vesszük, hogy a bajnokság legerősebb csapatával játszottunk, akkor nagyon értékes ez a pont. A ma mutatott játékunk bizakodásra ad okot a jövőre nézve.”

Feczkó Tamás: “Hiába vezettünk az első félidőben, a második játékrészben a Szeged akarata érvényesült. Nagyon jó iramú mérkőzés volt, nem vagyok bosszús amiatt, mert a 93. percben egyenlített az ellenfél. Igazságos döntetlen született.”

Online tudósításunk a mérkőzésről:

93. perc: A gólöröm közben lefújta a találkozót a játékvezető. Teljesen megérdemelten tartott egy pontot otthon a Szeged-Grosics.

93. perc: GÓÓÓL! A 93. percben kiegyenlít a Szeged-Grosics! Aleksic hosszú kirúgását követően Germánhoz került a labda, aki kiugratta az előrehúzódó Farkast, a védő pedig elegánsan átemelte a labdát a kifutó kapus fölött.

91. perc: Továbbra is rutinosan húzza az időt a fővárosi csapat: zsinórban a harmadik szögletüket végezhetik el a kék-fehérek.

90. perc: A játékvezető három percet hosszabbít.

89. perc: Az MTK a hazaiak szögletzászlójánál tartja a labdát, és ezzel együtt húzza az időt.

87. perc: Óriási erőket mozgósítanak a kék-feketék az egyenlítés érdekében.

85. perc: A mérkőzés legnagyobb mentése! Tóth Márk viharzott el a jobb oldalon, majd bepasszolta Zádorinak a labdát, akinek a lába már lövésre lendült , ám az utolsó utáni pillanatban méterekről bevetődve menteni tudott Gengeliczki.

83. perc: Az elmúlt percekben átvette a játék irányítását a Szeged-Grosics, ugyanakkor az MTK villámgyors kontrái életveszélyesek.

82. perc: Az utolsó cseréjét is kihasználja Feczkó Tamás: Jakab helyére Bori Gábor érkezik a hajrára.

79. perc: Szabó Márk végezhetett el szabadrúgást a bal összekötő helyéről – a kapu előterébe ívelt labdáját Szentpéteri csak öklözni tudta.

77. perc: Az első félidei iram a második játékrészre sem hagyott alább. Benne van a levegőben, hogy egyenlít a Szeged-Grosics, ugyanakkor az is könnyen lehet, hogy az MTK egy újabb góllal eldönti a három pont sorsát.

75. perc: Le is jön a pályáról, az imént ordító helyzetben hibázó Lencse -A helyén a szegedi születésű Hrepka Ádám a folytatásban.

72. perc: Aleksic bravúr – Lencse dühöngés. A vendégek támadója kapott remek ütemben egy kiugratást, és már csak Aleksic-vel állt szemben, a kapus azonban óriási bravúrral ziccert hárított.

70. perc: Germán szabadrúgását szenzációs bravúrral védte ki Szentpéteri.

69. perc: Gyakorlatilag szembe a kapuval, tizenhét méterről végezhet el szabadrúgást a Szeged-Grosics.

67. perc: Az elmúlt percekben két szögletet is elvégezhetett az MTK. Az első veszélytelen volt, a másodikra azonban nagyon rosszul mozdult ki Aleksic, szerencséjére  Tóth Gábor a gólvonal előtt menteni tudott.

65. perc: Újabb csere, ezúttal a a hazaiak részéről: Zsivanovics helyére Zabari állt be.

64. perc: A fővárosiak is cserélnek: Kulcsár Tamás hagyja el a pályát, és Gera Dániel folytatja a helyén.

62. perc: Egy végletekig kijátszott akciót követően, Kanta nem tudta jól átvenni a labdát tizenegy méterre a kaputól, így Aleksic fel tudta azt szedni. Ebben a helyzetben több volt.

61. perc: Közben történt egy változtatás a hazaiknál: Zádori állt be Tóth Levente helyére.

60. perc: Kihagyott tizenegyes! Büntetőhöz jutott a Szeged-Grosics, amelyet Germán végzett el, viszont a kapus eltalálta az irányt és ki tudta védeni a tizenegyest.

54. perc: Kis híján ott az egyenlítés! Egy lendületes ellentámadást követően Tóth Márkhoz került a labda, aki tizenhat méterről a jobb alsót vette célba, a lövését viszont Robinzonáddal ki tudta védeni a kapus.

52. perc: Kanta zseniális indítására Aleksic-nek kellett kilépnie, hogy elhalászhassa időben a labdát Kulcsár elől.

48. perc: Szabó Péter tört előre bátran a jobb oldalon, majd a beadásával Zsivanovicsot kereste, aki viszont nem tudta jól megfejelni a labdát.

46. perc: Kezdetét vette a második felvonás.

17:59: A hazai csapat érkezett meg hamarabb a pályára.

17:55: Annak ellenére, hogy az MTK-nál több komoly NB I-es tapasztalattal rendelkező játékos van ,eddig derekasan helytáll a Szeged-Grosics.

17:50: A rekkenő hőség ellenére, jó iramú a találkozó. Az első kritikus húsz percet túlélte a Szeged-Grosics, sőt mi több, vezetést is szerzett a hazai csapat, de ezt követően túl hamar jött a válasz, és a szünet előtt meg is fordította a találkozót az MTK. Nehéz helyzetből várhatják a folytatást a kék-feketék.

45. perc: A játékvezető nem hosszabbít. Az első félidő hajrájában kapott góllal vesztésre áll a Szeged-Grosics.

44. perc: GÓL! Fordít az MTK! Már-már úgy tűnt, hogy sikerül megfékeznie a hazaiaknak a kék-fehérek támadását, ám Kanta pókfociba illő mozdulattal még tovább tudta tenni a labdát Vassnak, aki egy állítást követően jobbal kilőtte a hosszú alsót. 

40. perc: Zsvianovics próbálkozott húsz méterről, a labda viszont méterekkel elkerülte a kaput.

38. perc: Gergényi beadását követően, Germán fejelhetett a védője szorításában, de most jócskán célt tévesztett a támadó.

35. perc: GÓL! Kiegyenlít az MTK. Kanta nyert meg egy kemény párharcot Tóth Gáborral szemben a középpályán, majd kiugratta Vasst, aki zavartalanul vezethette az alapvonalig a labdát, majd beívelte Lencsének, akinek még arra is volt ideje, hogy átvegye, majd ballal kilőtte a bal alsót. 1-1 

34. perc: A gólt követően még magasabb fokozatba kapcsolt az MTK, de a hazaiak kontrái is egyre veszélyesebbek.

30. perc: GÓÓL! Megszerzi a vezetést a Szeged-Grosics. Egy szögletet követően Germán Tamás emelkedett a legmagasabbra, majd a kapu jobb sarkába bólintotta a labdát. 

27. perc: Egy hatalmas gólya szállt el a pálya fölött – a lelkes publikum tapssal köszönti a váratlan vendéget.

23. perc: Éledeznek a kék-feketék! Germán Tamás kényszerítőzött Tóth Leventével, majd egy állítást követően, huszonöt méterről rábikázta a labdát. Lövése épphogy csak fölé ment.

22.perc: Kulcsár Tamás verte meg a baloldalon az őrzőjét, majd a tizenhatoson belülre érve átette a jobb lábára a labdát és ellőtte, Aleksic viszont résen volt.

19. perc: Itt az első hazai lehetőségecske! Szabó Péter végezhetett el szabadrúgást bő harminc méterre a kaputól, majd az élesen az ötös sarkára ívelt labdát Szentpéterinek kellett kiöklöznie Germán elől.

16. perc: Lencse verekedte be magát a tizenhatoson belülre, a lövését követően viszont könnyen lehet, hogy a labda Romániában ért földet.

15. perc: A Szeged-Grosics egyenlőre beszorul a saját térfelére – elvétve tudják csak átlépni a félpályát a hazai támadók.

13. perc: Borbély huszonhárom méterről lőtt szabadrúgását könnyű szerrel hárította Aleksic.

9. perc: Nagy iramban kezdenek a fővárosiak – Az imént az egykori a Szeged 2011 játékos, Borbély Bálint lőhetett a tizenhatosról, a labda viszont méterekkel fölé szállt.

8. perc: Kanta Józsefre nem figyeltek a hazai csapat játékosai, így az MTK csapatkapitánya zavartalanul tüzelhetett húsz méterről, lövése azonban elkerülte a kaput.

7. perc: Körülbelül hét MTK szurkoló érkezett meg ebben a pillanatban, sálakat lengetve és dalokat énekelgetve.

5. perc: Egy óriási kapufa! Egy szögletet követően nem tudott felszabadítani a hazai csapat, majd Vass Patrik elé került a labda, aki kissé kiszorított szögből, jobb lábas életerős lövésével telibe találta a jobb kapufát.

3. perc: Az első percekben puhatolódzó zajlik – hátul passzolgat az MTK, a hazaiak nem tudnak labdához jutni.

1. perc: A vendég csapat kezdte a mérkőzést.

16:58 Köszöntjük a kedves olvasóinkat Gyuláról, a Grosics Akadémiáról. Már érkeznek is a csapatok a pályára: a Szeged-Grosics Kékben, míg az MTK szokásos fehér szerelésében futballozik ma.

Előző sztori

8 évad után megfáradtak a zombik

Következő sztori

Kikapott a kazahoktól a magyar válogatott a vb nyitányon