Írjon nekünk

Kultúra

Menekülnek a szegediek a városból a hosszú hétvégén

/var/www/szegedma.hu/web/stab/reichenberger rajmund.jpg

Megjelent:

Rengeteg program található a hosszú hétvége ideje alatt Szegeden, mégis sokan a városon kívül töltik el a szabad idejüket.

A szórakozási, kikapcsolódási lehetőségeknek igazán széles tárházát találhatjuk, ha azt keressük, hogy mivel foglalhatjuk el magunkat a már csütörtökön induló 4 napos hosszú hétvégén. Elmehetünk például 15-én este 7 órától a Gutenberg utcába a Borháló borvacsorájára, vagy még ugyanezen a napon este 8 órától a Neoton Família koncertjére a Városi Sportcsarnokba.

Ezekkel még nem ért véget a programok sorozata. Péntek este a 19 óra 30 perctől a műjégpályán jégdiszkózhatunk, szombaton délután 5 órától Halász Judit koncertre vihetjük gyermekeinket az Ifjúsági Házba, vagy ha természetkedvelők vagyunk vasárnap reggel fél nyolctól a Sziki teljesítménytúrán vehetünk részt, amire a kiskundorzsmai Ács Géza Sportcsarnokban regisztrálhatunk.

A programokat a teljesség igénye nélkül soroltuk, mert azok számát szinte csak az érdeklődési körök szabják meg. Ennek ellenére az általunk megkérdezettek mind elhagyják a hosszú hétvége ideje alatt a napfény városát.

Tibor és Edit egy idősebb házaspár, akik a vajdaságból épp most költöznek Szegedre, de máris az a programjuk, hogy a mórahalmi fürdőbe látogatnak majd el a hétvégén.

Lukács még az országot is elhagyja a négy nap alatt, mert barátnője Szabadkán él, ahol március 15-e nem számít ünnepnek, és hozzá szeretne elutazni, hogy szerelmével tölthesse szabadnapjait, de azt hozzátette, hogy a kokárdát biztos kitűzik.

Az egyetemi hallgató Mariann pedig a csoporttársaival fog kirándulni Pécsre.

Anita és Anna azt tervezik, hogy egy budapesti orchidea kiállítást tekintenek meg szombaton.

A szintén Szegeden tanuló Alexandra viszont csak egyszerűen haza, Izsákra kíván elutazni, hogy egy kis békére és nyugalomra leljen.

Borítókép: hellokarrier.hu

Kommentek

Hírzóna

Bíróságok múltjába leshetünk be

/var/www/szegedma.hu/web/stab/reichenberger rajmund.jpg

Megjelent:

Szerző:

Bíróságtörténeti kötet, konferencia és kiállítás létrehozásában vettek részt a Szegedi Tudományegyetem jogtörténészei. A jogtörténeti tárlatot március végéig tekinthetik meg az érdeklődők a Szegedi Ítélőtábla épületében. Kommentek

Tovább olvasom

Hírzóna

Először rendeznek gyerekfilm fesztivált áprilisban Magyarországon

/var/www/szegedma.hu/web/stab/reichenberger rajmund.jpg

Megjelent:

Cinemira címmel rendeznek nemzetközi gyerekfilm fesztivált Magyarországon első alkalommal április 6. és 8. között a budapesti Akvárium Klubban. A programon 4-14 éves gyerekeknek szóló kisfilmeket, animációkat és dokumentumfilmeket láthat a közönség. Kommentek

Tovább olvasom

Kultúra

Gitárfesztivált rendeznek Szegeden és Budapesten

/var/www/szegedma.hu/web/stab/reichenberger rajmund.jpg

Megjelent:

Világsztárokkal és fiatal tehetségekkel is találkozhat a Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál közönsége áprilisban, a több mint másfél évtizedes rendezvény történetében először a Tisza-parti város mellett Budapesten is – tájékoztatták a szervezők az MTI-t. Kommentek

Tovább olvasom

Aktuál