Hírzóna

Örömzenélés és profizmus

Örömzenélés és profizmus

2018. március 2., péntek
Örömzenélés és profizmus

A Farkas Ferenc fúvósötös magával ragadó koncertje Tarjánban, a Csongor téren.

Főiskolás korunk óta zenélünk együtt

– mesélte a fuvolán játszó Szabó Norbert, aki egyben az est házigazdája is volt -

akkor határoztuk el azt is, hogy egyre szélesebb körben népszerűsítjük majd a komolyzenét, illetve a nagynevű és a nem annyira ismert, de általunk nagyra becsült zeneszerzőket és műveiket is. A műsorunk mindig igazodik a felkérésekhez. Van, ahol inkább a hangszereket és a bennük rejlő lehetőséget kell megmutatnunk, van, amikor egy adott kor- például a barokk - a téma. Nagyon szeretjük, amikor egy könnyed hangulatú koncertre kapunk felkérést, mert akkor ránk van bízva a repertoár összeállítása és szeretjük az ilyen hálás közönséget, mint akikkel itt Tarjánban találkoztunk.

Steiler Tamás oboán, Horváth Gyula klarinéton, Kálmán János kürtön és Belházy Gyula fagotton játszott.

„ Minden hónapban megrendezésre kerül több kulturális programunk, foglalkozunk az irodalommal, a zenével, működik a könyvolvasói klubunk.

Minden hónap egy újabb kihívás, és akár több hónapos szervezés eredménye, hogy egy ilyen este megvalósulhasson. Mindenkinek, kortól, nemtől, társadalmi megbecsültségtől, anyagi lehetőségeitől függetlenül igénye van arra, hogy művelődjön, verseket hallgasson, olvasson, élvezze a zenét, találkozzon költőkkel, zenészekkel. Ezt a célt szolgálják programjaink és nagy öröm látni, hogy sokan, egyre többen élnek is ezzel a lehetőséggel.” – mondta el köszöntőjében Kothencz János a kulturális programsorozat életre hívója.

  Az előadáson Bach, Debussy, Rossini, Csajkovszkij és Bizet művei mellett elhangzottak Farkas Ferenc és Hidas Frigyes alkotásai is, akik olyan híres magyar filmek zenéit írták, mint az Egri csillagok, a Kőszívű ember fiai, vagy épp a Szomszédok. A következő előadás, március 18 –án, vasárnap kerül megrendezésre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.