Balhé

Káosz: Márki-Zay nem írja alá a hétfői döntést, marad az ingatlanadó Vásárhelyen!

Káosz: Márki-Zay nem írja alá a hétfői döntést, marad az ingatlanadó Vásárhelyen!

2018. március 20., kedd
Káosz: Márki-Zay nem írja alá a hétfői döntést, marad az ingatlanadó Vásárhelyen!

A Közgyűlés hétfőn a Fidesz javaslatára eltörölte magánszemélyeknél a 101 négyzetméternél kisebb ingatlanok esetében az ingatlanadót. Kedden Márki-Zay bejelentette, nem írja alá a döntést. Tehát marad az adó.

Nem írja alá és nem hirdeti ki Márki-Zay Péter

azt a hétfői közgyűlési döntést

, ami szerint január elsejéig visszamenően eltörölnék a 101 négyzetméternél kisebb lakóingatlanokban élő magánszemélyek építményadóját -

írja

a Promenád.hu. Mindezt kedd reggel sajtótájékoztatón jelentette be a polgármester.Márki-Zay Péter szerint ugyanis a közgyűlés döntése

  • sérti a stabilitási törvényt, mert "visszamenőlegesen diszkriminatív" ( mivel "csak"az adózók 80 százalékát érinti),
  • valamint a fedezetet sem látja arra, hogyan gazdálkodja ki a város az adó-, vagyis a bevételkiesést, ami idén134 millió forint mínuszt jelentene.

Márki ezért 3 napon belül kezdeményezi, hogy a közgyűlés 15 napon belül tárgyalja újra az építményadó kérdését. Véleménye szerint a Fidesz csődbe akarja vinni az önkormányzatot, hogy mindezért ő legyen a felelős.

Kaotikus érvelés

Márki-Zay érvelése több szempontból is kaotikus és érthetetlen.Korábban ugyanis azt sérelmezte, hogy a testület nem szavazta meg az építményadó teljes eltörlését 2019-től, azért, mert még nem ismerik a jövő évi költségvetés fő számait (vagyis azt, hogy mennyiből és hogyan tud majd gazdálkodni Vásárhely). Ha megszavazták volna, az 295 millió forint mínuszt jelentett volna a városnak. Ha ez akkor nem volt gond - szerinte, akkor most miért gond a 134 millió? Ráadásul úgy, hogy a város leköszönő alpolgármestere hivatalos iratban közölte: stabil Hódmezővásárhely anyagi helyzete, sőt; közel másfél milliárdos azonnali pénzügyi kerete is van a városnak, tehát bőven pluszos a kassza.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.