Hírzóna

A Fidesz eltörölte a magánszemélyek ingatlanadóját Vásárhelyen

A Fidesz eltörölte a magánszemélyek ingatlanadóját Vásárhelyen

2018. március 19., hétfő
A Fidesz eltörölte a magánszemélyek ingatlanadóját Vásárhelyen

A Fidesz javaslatára a 101 négyzetméternél kisebb ingatlannal rendelkező hódmezővásárhelyi magánszemélyek ingatlanadójának megszüntetéséről döntött hétfői ülésén az alföldi város közgyűlése, noha Márki-Zay nem támogatta a javaslatot.

A döntés értelmében az érintettek január 1-jéig visszamenőleg mentesülnek az adó megfizetése alól. Az ülésen elhangzott, az adócsökkentés az idei évben mintegy 134 millió forint bevételkiesést eredményez.A közgyűlés döntött arról is, hogy három év folyamatos bérlői jogviszony és bentlakás után vásárolhatják meg az érintettek az önkormányzati lakásokat a piaci árhoz képest összességében 40 százalékos kedvezménnyel. Márki-Zay Péter (független) polgármester javaslatot tett arra, hogy a közgyűlés vonja vissza a helyi vállalkozásoknak nyújtott bérfejlesztési támogatásról hozott rendeletet.A rendelet értelmében a helyi vállalkozások az alkalmazottak számára a kötelező minimálbért meghaladó nettó bérfejlesztéshez az építményadó 30 százalékát kaphatják meg kedvezményként. A politikus úgy fogalmazott, az így megtakarított összeg részben fedezi a magánszemélyek ingatlanadójának kiesését. A közgyűlés Fidesz-KDNP-s képviselők által alkotott többsége nem támogatta a döntést. A polgármester javaslatot tett arra, hogy a korábbi egy helyett két aljegyző dolgozzon az önkormányzatnál, de ez az előterjesztés sem kapott többséget.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.