Közélet

Jedlik Ányos-díjat kapott Kemény Lajos, az SZTE klinikai igazgatója

Jedlik Ányos-díjat kapott Kemény Lajos, az SZTE klinikai igazgatója

2018. március 14., szerda
Jedlik Ányos-díjat kapott Kemény Lajos, az SZTE klinikai igazgatója

Kemény Lajos egyetemi tanár, a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikájának igazgatója is megkapta idén a Jedlik Ányos-díjat szerdán Budapesten. A kétévente odaítélt honoris causa Jedlik Ányos-díjat Gazda István tudománytörténész vehette át.

A díjakat Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára, és Luszcz Viktor, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) elnöke adta át. Lepsényi István a díjátadón kiemelte: a cselekvő, alkotó és sikereket elérő embereket köszöntik, akik a jelen technológiai ökoszisztémájának főszereplői, kreatív műszaki alkotók, kiemelkedő feltalálók, tudósok. Luszcz Viktor, az elismeréseket adományozó SZTNH elnöke azt hangsúlyozta, hogy a negyedik ipari forradalom eljövetelével a piacgazdaságban minden korábbinál nagyobb jelentősége van az innovációnak. A Jedlik Ányos-díjat hagyományosan a március 15-i nemzeti ünnephez kapcsolódóan adják át minden évben a kimagaslóan sikeres feltalálói tevékenységért, valamint a kiemelkedő színvonalú és hatékonyságú iparjogvédelmi munkásság elismeréseként. A honoris causa Jedlik Ányos-díjat kétévente adományozzák annak, aki közéleti tevékenységével, életművével jelentősen hozzájárult a hazai szellemi tulajdonvédelmi kultúra és tudatosság fejlődéséhez.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.