Politika

Így vitték vissza a börtönbe Czeglédyt szombathelyi lakásából - videó!

Így vitték vissza a börtönbe Czeglédyt szombathelyi lakásából - videó!

2018. március 3., szombat
Így vitték vissza a börtönbe Czeglédyt szombathelyi lakásából - videó!

Barátaival mulatott Szombathelyen, amikor felhívták: otthon várják a nyomozók.

Alig ért haza Szombathelyre Czeglédy Csaba a lakásán péntek késő este megjelentek a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) nyomozói - tudta meg a politikushoz közeli forrásból a Népszava. Czeglédy egy baráti összejövetelen vett részt és ott kapott telefont arról, hogy a lakásán várják a nyomozók. A Népszava úgy tudja, hogy a hatóságok már őrizetbe is vették Czeglédy Csabát. https://youtu.be/4Hpz60FFJhM Czeglédyt még csütörtökön engedték ki az előzetes letartóztatásból azok után, hogy a Vas megyei 1-es számú választókerületi választási bizottság nyilvántartásba vette jelöltként, vagyis a baloldali politikust ezután védi a mentelmi jog.

A hatóságok végül azonban úgy ítélték meg Czeglédyt nem illeti meg a mentelmi jog.

Szeged, 2018. március 1.
Czeglédy Csaba távozik a Szegedi Fegyház és Börtönbõl 2018. március 1-jén. Az ügyészség a hivatalos képviselõjelölt Czeglédy mentelmi joga miatt megszüntette a bûnszervezetben, üzletszerûen, különösen jelentõs vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bûntettével gyanúsított politikus elõzetes letartóztatását. Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselõ, ügyvédként az MSZP és a DK jogi képviseletét is ellátta több ügyben.
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

A Csongrád Megyei Főügyészség a törvény értelmében a mentelmi jog miatt Czeglédy Csaba képviselőjelöltként történt jogerős nyilvántartásba vételét követően a nyomozást felfüggesztette, és előzetes letartóztatását megszüntette. Hozzátették: az országgyűlési képviselőjelölt mentelmi jogának felfüggesztését a legfőbb ügyész indítványozhatja az NVB elnökénél, Polt Péter ezt pénteken megtette. A mentelmi jog felfüggesztése esetén a büntetőeljárás folytatható. Azonban Polt Péter legfőbb ügyész pénteken indítványt tett a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnökénél Czeglédy Csaba mentelmi jogának felfüggesztésére és ezt a Patyi András vezette testület 4:2 arányban megszavazta.Czeglédy ezt követően szabadlábon távozhatott a fővárosból, mivel ilyen esetben az előzetes letartóztatást az ügyészség kérelmére a nyomozási bíró rendelheti el, a jelek szerint ez Czeglédy esetében ez rekordgyorsasággal meg is történt - írja a Népszava.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.