Így ünneplik a szegediek a nőket

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Március 8-a a nemzetközi nőnap, a nők megbecsülésének napja. Szegeden sincs ez másképp. Nőnapi programok és emelt virágárak várnak minket.

Igaz ma már inkább csak ezekben az ajándékozásokban mutatkozik meg a nőnap különlegessége, de régebben nagyon is jelentős volt. Eredetileg a nők egyenjogúságáért küzdő tüntetésből alakult ki az, amit ma nőnapként ismerünk.

Természetesen különböző, a nők jogaiért küzdő szervezet még ma is kiemelkedően nagy figyelmet fordít ilyenkor az őket komolyabban érintő témákra, mint a szexuális zaklatások, az egyenlő bérezés, vagy mint a prostitúció.

Szegeden több a nőnaphoz kapcsolódó rendezvény is található a mai napon. Az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban például délelőtt 10-től délután 4-ig a női lét szépségében és nehézségeiben lehet elmerülni. A Somogyi-könyvtár Hangoskönyvtárába pedig délután fél 5-től egy nőnapi hangfürdőre invitálnak minket, ahol a keleti kultúrában használatos hangtálak segítségével meditálhatunk.

Fotó: Kocsis Alíz

Azoknak a férfiaknak, akik ilyenkor ajándékozni szeretnének nőismerőseiknek, a virágosoknál nem csak a forgalom, de a nagyobb érdeklődés miatt, az árak növekedésére is számítaniuk kell.

A legnépszerűbb ilyenkor a rózsa, amit találhatunk már 500 forint alatt is, de fejnagyságtól függően akár az 1000 forintot is megközelítheti egy szál ára.

Megkérdeztük a szegedieket is, hogy ők mivel és hogyan ünneplik a nőket.

Tamás például már reggel csokival lepte meg kedveset, de Lucát még nem ajándékozta meg senki, de a barátjától ő is vár valami meglepetést. Imre viszont már tegnap saját készítésű süteménnyel kedveskedett nőnemű szeretteinek.

A nőnap alkalmából még ajándékra váró Luca reméli, a barátja nem feledkezett el a mai nap jelentőségéről.
Előző sztori

Ezúttal egy szerb kábítószercsempészt ítéltek el Szegeden

Következő sztori

Váratlanul felmondott az LMP-nél Ron Werber