Közélet

CÖF: provokátorok zavarhatják meg a Békemenetet

CÖF: provokátorok zavarhatják meg a Békemenetet

2018. március 11., vasárnap
CÖF: provokátorok zavarhatják meg a Békemenetet

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) minden eddiginél több jelzést kapott arról, hogy provokátorok készülnek megzavarni a március 15-ei Békemenetet - közölte Bayer Zsolt, a békemenetek állandó résztvevője a CÖF vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

A publicista arra kért mindenkit, hogy a rémhírek ellenére se riadjanak vissza a részvételtől, és amennyiben tényleg atrocitás történik, "méltósággal lépjenek túl a provokátorokon". Szerinte "mindennek a megfélemlítés a célja", ám erre csak az lehet a válasz, hogy még többen lesznek a Békemeneten. A Bem apó szobra előtt megtartott sajtótájékoztatón Bayer Zsolt arról is beszámolt: egy férfi egy internetes bejegyzésben azzal fenyegette meg, hogy a Békemenet közben egy háztetőn egy mesterlövész puskával fogja várni őt, és agyonlövi, és amennyiben ez alkalommal mégsem sikerülne, úgy később egy lámpavason fog lógni Orbán Viktor miniszterelnökkel. A fenyegetés miatt hétfőn feljelentést tesz a rendőrségen - mondta a publicista. Csizmadia László, a CÖF alapítója azt hangsúlyozta: a Békemenet gerincét alkotó szellemi honvédőknek az az üzenetük, hogy akár tűzzel-vassal megvédik az asszonyokat, "a gyermekeinket és az unokáinkat" a támadásoktól. Ezért reméli, hogy minden asszony elkíséri majd a férjét a Békemenetre - fűzte hozzá. Kérdésre válaszolva úgy vélekedett: az előrejelzések azt mutatják, hogy 200 ezernél biztosan többen lesznek a Békemeneten. Bencsik András, a Demokrata című hetilap főszerkesztője, aki ugyancsak aktív résztvevője a békemeneteknek, úgy fogalmazott, hogy a menet erejét az egymás iránti szeretet, egymás közelsége adja. Ezért arra bíztat mindenkit, hogy nyitott szívvel jöjjön a rendezvényre, és ne reagáljon az esetleges útszéli bekiabálásokra. Fontos, hogy a világ értésére adják: Magyarország kifejezi a szeretetét és a demokráciába vetett hitét - mondta Bencsik András. Csizmadia László, egy korábbi sajtótájékoztatón azt közölte: a "melegszívű" magyarokból és lengyelekből álló menetelők a "Haza minden előtt" feliratú, Kölcsey Ferenc versét idéző molinó mögött fognak vonulni a Bem tér, Nyugati tér, Alkotmány utca, Kossuth Lajos tér útvonalon; utóbbi helyszínen csatlakoznak az állami ünnepség résztvevőihez.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.