Hírzóna

378 ezer határon túli magyar regisztrált a választásra

378 ezer határon túli magyar regisztrált a választásra

2018. március 25., vasárnap
378 ezer határon túli magyar regisztrált a választásra

Összesen 378 622 magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgár regisztrált a szombat 16 órás határidőig a Nemzeti Választási Iroda (NVI) vasárnapi adatai szerint.

Az április 8-ai országgyűlési választáson a magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgárok csak akkor vehetnek részt, ha szombat 16 óráig kérték regisztrációjukat a Nemzeti Választási Irodánál.

Az NVI vasárnapi adatai szerint 378 622 választópolgár regisztrált, ebből 50 014-en jelezték, hogy a szavazási levélcsomagot személyesen szeretnék átvenni a kijelölt külképviseletek egyikén, 328 608-an pedig azt kérték, az NVI levélben juttassa el nekik a szavazási levélcsomagot. Az utolsó két napban mintegy háromezren regisztráltak.

Az NVI e héten kezdte postázni a szavazási levélcsomagokat. Azok a választópolgárok, akik a levélcsomag személyes átvételét kérték, hétfőtől vehetik át azokat a tizenkét kijelölt külképviselet egyikén. A levélben szavazók csak országos pártlistára szavazhatnak.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.