Sport

Startol a fedett uszoda és kézicsarnok építése Szegeden

Startol a fedett uszoda és kézicsarnok építése Szegeden

2018. február 23., péntek
Startol a fedett uszoda és kézicsarnok építése Szegeden

750 milliót ad rá a magyar kormány.

Hamarosan elstartol a fedett uszoda és kézilabdacsarnok építése az Etelka soron.

A működési engedélyhez szükséges vízügyi beruházásokra 750 millió forintot szán a kormány

- közölte B. Nagy László,a Fidesz országgyűlési képviselője, fejlesztési biztos.

B. Nagy szerint rendbe kell tennia Tápéi és a Szilléri főcsatornát, mert enélkül nem lehet nekifutni sem a fedett uszoda építésének, sem az új kéziladbacsarnoknak.

"A csatornákat kitisztítják, felújítják, különböző műtárgyakat építenek, 485 méter hosszban leburkolják a medret és a rézsűt"

– magyarázta Kozák Péter, az Ativizig igazgatója, aki szerint aSzillér-Baktó-Fertői főcsatorna jelenlegi torkolati kapacitását mintegy két és félszeresére, másodpercenként csaknem három köbméterre növelik. A munkálatok tavasszal kezdődnek, és várhatóan 2019 márciusában fejeződnek be.

B. Nagy László hozzátette, az érintett területen tervezik egy termálvizes rendszer kialakítását is, amelynek csurgalékvize szintén a Szillér-Baktó-Fertői főcsatornát terhelné. Az energetikai fejlesztés következtében javulni fog a térség belvízvédelmi kapacitása is.

(via Délmagyar)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.