Sírva jelentette be visszalépését “Botka Laci utolsó jelöltje”! Az MSZP-ből is kilép Hiesz György

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

„Én voltam talán Botka Laci utolsó jelöltje”, most már nincs több Botka-jelölt a színen – közölte az MSZP-s politikus, aki Fodor Gábor (Liberálisok) miatt állt fel, és lép ki a pártból is. 

Visszalépett az országgyűlési képviselői jelöléstől, nem indul a körzetben Hiesz György, Gyöngyös polgármestere. A bejelentéskor készült videón döbbenetes érzelmek játszódnak le – szúrta ki a BLIKK. Az elérzékenyült politikus szinte sírva tette meg bejelentését, amit a Gyöngyös Hírek élőben is közvetített.

„Ezt a kampányt most nem csinálom végig” – jelentette be könnyeivel küszködve Hiesz, aki azt mondta, a pártból is kilép.

Elhagyom ezt a csapatot, kilépek az MSZP-ből

– jelentette ki hosszas hallgatás után, elcsukló hangon Hiesz György.

A 2014-es önkormányzati választáson az MSZP, a DK és az Együtt színeiben nyerő polgármester elmondta, úgy gondolja, tisztességgel képviselte volna pártját a tavaszi országgyűlési választáson, nem is rossz eredménnyel. Közvélemény-kutatásokra hivatkozva azt mondta, „minden mérés nagyon jókat mért” neki, szerinte a párt eredményének többszörösét tudta volna elérni.

„Én voltam talán Botka Laci utolsó jelöltje”, most már nincs több Botka-jelölt a színen

– közölte a polgármester, aki 2002 és 2010 között is vezette a Heves megyei várost, de szerinte vállalhatatlan lett az MSZP és hiteltelen az a szlogen is, hogy változást szeretnének.

Az utolsó egy percben arról beszélt, hogy tisztességtelennek tartja, hogy az MSZP nem tudtunk olyan szövetséget kötni, amellyel tényleg lenne esélyük győzni a választáson.

MSZP 

Az MSZP sajnálattal vette tudomásul  Hiesz György gyöngyösi polgármester „váratlan bejelentését”, hogy visszalép az országgyűlési képviselői jelöléstől, nem indul a körzetben és kilép az MSZP-ből – közölte a párt szerdán.

Liberálisok 

A Liberálisok szerdaiközleményükben azt írták, hogy Hiesz lépéséről ők is a sajtóból értesültek. Hangsúlyozták, hogy pártjuk, valamint az MSZP és a Párbeszéd között sem az országos listáról, sem az egyéni jelöltekről nem született még megállapodás; a tárgyalások jelenleg is folynak, a döntések csak azután születnek meg, ha ezeknek a végére értnek. Azt írják, nincs közük Hiesz visszalépéséhez.

(via MTI/BLIKK)

Előző sztori

Csongrád: Önállóan indul az LMP és nem fognak visszalépni

Következő sztori

Kukkolta dolgozóit a szegedi Auchan: 15 milliós bírságot kaptak - frissítve!

Legutóbbi hasonló cikkek