Megszólalt a férfi, aki szatyorban vitte a milliókat Botka Lászlónak!

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Televízióknak is nyilatkozott az a magyar üzletember, aki azt állítja: német partnereit képviselve, kénytelen volt 250 millió forint kenőpénzzel lefizetni Botka Lászlót és a volt pécsi polgármestert, máskülönben a két politikus ellehetetlenített volna egy komoly ingatlan-projektet.

Mint arról tegnap a SzegedMa elsőként beszámolt,

összesen 250 millió forintot kért zsebbe Botka László és Toller László azért, hogy tető alá hozzanak egy ingatlan üzletet Pécsen.

Botka hozta a projektet, Toller simítgatta helyben az ügyeket és közösen intézkedtek a Gazdasági Minisztériumban – derült ki egy bírósági vallomásból. Ezt csütörtökön ismertette lapunkkkal az ügy elsőrendű vádlottja a Fővárosi Törvényszéken. A férfi azt állítja, a milliárdos építési buliban a kenőpénzeket személyesen vették át a politikusok. A befektető magyar partnere maga is reklámszatyorban hordta a pénzt a MSZP-s politikusoknak. Lapunknak részletesen beszélt a csúszópénzekről és arról is, hogy miért nem volt „más választásuk”, mint fizetni. A döbbenetes történetet IDE KATTINTVA olvashatja.

Most az ECHO TV-nek és a TV2 Tényeknek is nyilatkozott a férfi. F. Attila azt mondta a Híradónak:

“Mivel dr. Botka László úr baráti kapcsolatban volt Toller László úrral, illetve a bányavagyon kezelőivel, megszervezte és elintézte, hogy ingatlanvételi igényünk a döntéshozók elé kerüljön”.

Itt meg is nézheti az egészet:

A TV2-nek is megerősítette azt, amit nekünk is elmondott, sőt a férfi ügyvédje is megszólalt.

Botka László tagadja a súlyos vádakat; ugyanakkor

vagy szándékosan, vagy figyelmetlenségből, de keveri a dátumokat és a tényeket is a reakciójában,

amit ITT mutattunk be részletesen. (Matolcsy György ugyanis nem volt gazdasági miniszter a vonatkozó időszakban, 2004-ben, Botka pedig állításával ellentétben országgyűlési képviselő volt, ahogy Toller László is.)

Feljelentették Botkát

Hivatali vesztegetés bűntettének gyanúja miatt tett feljelentést az ügyészségen Botka László szegedi polgármester ellen az ország “feljelentője”:  Tényi István – tudta meg a PestiSrácok.hu.

Előző sztori

Szeged sajnos lemaradt Az Év Irodája versenyben

Következő sztori

900 millióval húzták le az államot – lekapcsolták őket