Hírzóna

Elutasította az ügyészség Czeglédy panaszát

Elutasította az ügyészség Czeglédy panaszát

2018. február 16., péntek
Elutasította az ügyészség Czeglédy panaszát

A Csongrád Megyei Főügyészség határozatával elutasította Dr. Czeglédy Csaba panaszát, amely a nyomozó hatóság gyanúsítottkénti kihallgatása során közölt és módosított gyanúsítás ellen irányult.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóság Csongrád Megyei Vizsgálati Osztálya a tegnapi napon folytatólagosan gyanúsítottként hallgatta ki Dr. Czeglédy Csabát. A kihallgatás keretében módosította a gyanúsítottal közölt tényállást további.

Így mindösszesen kilenc iskolaszövetkezet keretében, bűnszervezetben elkövetett különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével gyanúsította meg.

Az eddig közölt és 3 milliárd forintos vagyoni hátrány értéket és a nyomozás eddigi adataira figyelemmel az állami költségvetést ért vagyoni hátrány összegét 6,3 milliárdra módosította a nyomozó hatóság. A bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt Dr. Czeglédy Csaba és társai ellen folyamatban levő büntetőeljárást a NAV fokozott ügyészi felügyelet mellett folytatja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.