A titkosszolgálat is olvasta Bartók Csaba szerelmes leveleit

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Please go to your post editor > Post Settings > Post Formats tab below your editor to enter video URL.

De hogyan kapcsolódik a történethez egy titokzatos sárospataki házinéni?

“Rövid idő alatt már kétezren gyűltünk össze itt a Facebookon, mindez pont Valentin napon történt. Ebből az alkalomból engedjétek meg, hogy egy cseppet személyesebb hangú videóban feleségemmel Andreával elmeséljem, hogyan is találtunk egymásra és miként kértem meg a kezét.” – ezt posztolta ki szerdán Bartók Csaba a közösségi oldalára, amolyan sajátos Valentin-napi kis történetként.

A videóból kiderül, hogy Bartók Csaba Székelyudvarhelyen nevelkedett, de a családi barátságok átíveltek az országhatáron és sokat vendégeskedett náluk egy edelényi család – tudtuk meg. Bartókék is ellátogattak néha családilag Edelénybe. Csaba és Andrea így ismerkedtek meg egymással és hamar levelező partnerekké váltak.

Ebből először barátság, majd szerelem szövődött közöttük.

Csaba egy alkalommal megígérte, hogy minden nap írni fog Andreának. Akkoriban azonban Romániában még nem tisztelték a levéltitkot, és főleg az anyaországba küldött személyes leveleket olvasták nagy érdeklődéssel az akkori román titkosszolgálat a Securitate szakemberei. Így fordulhatott elő, hogy Csaba levelei nagy késéssel és többnyire egyszerre érkeztek Andrea sárospataki albérletébe. A lány ugyanis oda járt főiskolára.

Egyszer azonban több, mint tíz levelet vitt be egyszerre a postládából a házinéni Andreának.

“Akkor mondta azt nekem, hogy figyeljek oda erre a fiúra, mert ha képes egy férfi arra a mai világban, hogy minden nap levelet írjon, akkor valami érték van benne”

– folytatta a romantikus történetet Andrea.

A lánykérésről szóló videóban, pontosabban a történetben egyébként egy Polski Fiat is felbukkan, de nem spoilerezünk.

https://www.facebook.com/1588524871238500/videos/1621560304601623/

Előző sztori

250 milliós MSZP-s kenőpénzek: szerződések kerültek elő!

Következő sztori

Telefonálásba kezd a szegedi Fidesz