Politika

A szegedi önkormányzat mindenkit szétperel, aki szerint gázos volt a Mars téri piac dózerolása

A szegedi önkormányzat mindenkit szétperel, aki szerint gázos volt a Mars téri piac dózerolása

2018. február 4., vasárnap
A szegedi önkormányzat mindenkit szétperel, aki szerint gázos volt a Mars téri piac dózerolása

Sőt, büntetőeljárást indítanak azok ellen, akik "vitatják a beruhzás törvényességét" - írták nekünk.

A

SzegedMa pénteken írta meg

, hogy

eltűntek azok a közérdekű anyagok a rendőrségről, amelyek a pórul járt kereskedők szerint bizonyíthatták volna, hogyki, hogyan és mikor adott utasítást a dózerolás rendőri biztosítására.

Vagyis, hogy "milyen alapon rendelte ki az éj leple alatt a Botka-féle városvezetés 2009-ben a rendőröket” a piacra, és a hatóság miért nem védte meg az árusok törvényben garantált jogait - mondták nekünk a kereskedők. Cikkünk után most az önkormányzat sajtósa, Ökrös Tamás közleményt juttatott el szerkesztőségünknek, amiben azt írta:

mindenkit szétperelnek, aki szerint necces volt a dózerolás.

Szószerint ezt írták: "A Mars téri piac a felújítás előtt a város egyik szégyenfoltja volt. Az önkormányzat az Európai Unió támogatásával modern és kulturált vásárhelyet alakított ki a téren.A szegedi önkormányzat minden tekintetben törvényesen hajtotta végre a piac felújítását. A fejlesztés szigorú állami felügyelet mellett történt, a beruházást minden ellenőrzés alkalmával jóváhagyták. A Magyar Államkincstár legutóbb 2017 végén tartott átfogó vizsgálatot. Az ötéves fenntartási időszak végén esedékes ellenőrzés során is mindent szabályosnak és jogszerűnek találtak.Ezért Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata büntetőeljárást kezdeményez azokkal szemben, akik vitatják a beruházás törvényességét." Mint ahogy azt már lapunkban többször is megírtuk,

nem az a baj, hogy a régi és lerúgott piac helyett új és szép épült,

hanem az a gondja a kereskedők egy részének, hogy nem egyezett meg velük az önkormányat, hanem inkább ledózeroltatta a pavilonjaikat 2009 adventjének első vasárnap éjszakáján. Emiatt pedig számos szegedi család megélhetése került veszélybe - állítják a pórul járt árusok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.