Kultúra

A házasság hetét ünneplik a Somogyiban!

A házasság hetét ünneplik a Somogyiban!

2018. február 7., szerda
A házasság hetét ünneplik a Somogyiban!

A házasság hete idei szegedi rendezvénysorozatának részeként, kiállítás nyílik a Somogyi-könyvtár aulájában.

Az Éltető sodrásban – polgári mindennapok a házasságban című tárlatot február 8-án, csütörtökön 16.30 órakor Glässer Norbert, az SZTE BTK Néprajzi és Kulturális Antropológiai Tanszék adjunktusa nyitja meg. „A kiállítás betekintést nyújt a 19–20. század fordulójának polgári házasságaiba. Ez a korszak különösen izgalmas, hiszen olyan társadalmi fordulópont következett be, amely a házasságot is alapvetően befolyásolta. A szerelmi házasságok megjelenése, a nők iskoláztatása, munkavállalása, a gyermekhalandóság csökkenése mind olyan jelenség, amely a házasság értékét és lényegét új megvilágításba helyezi" – áll a Somogyi-könyvtár sajtóközleményében. A tárlaton korabeli kötetek, fotóalbumok, irodalmi alkotások segítségével kalauzoljuk el az érdeklődőket a századforduló polgári mindennapjaiba. A házasság hetét Szegeden már tizedik alkalommal rendezi meg a Szeged-Csanádi Egyházmegye Pasztorális Helynöksége a házasság, mint szeretetközösség értékeinek bemutatására” – olvasható a program ajánlójában.

Időpont: 2018. február 8., csütörtök, 16.30 Helyszín: Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár (Dóm tér 1-4.) A tárlat címe: Éltető sodrásban - polgári mindennapok a házasságban A kiállítás február 1-28-ig tekinthető meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.