Írjon nekünk

Hírzóna

Új év, új szolgáltatások a hódmezővásárhelyi és a kisteleki kormányablakban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Az új évvel bővült a hódmezővásárhelyi és kisteleki kormányablakok szolgáltatásainak kínálata: mindkét helyen ügyfélszolgálatot nyit a Nemzeti Adó és Vámhivatal és ezzel párhuzamosan nőtt a munkaállomások száma is. Hódmezővásárhelyen az épületbővítés számos további előnnyel szolgál, hiszen az adóügyeken túlmenően a földhivatali, és foglalkoztatási ügyekben is itt várják az ügyfeleket.

Ez évtől a korábbi hat helyett három épületben koncentrálja működését a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal. Az állampolgárok jobb kiszolgálása érdekében az Ady Endre utcába költözött a Foglalkoztatási Osztály az Andrássy út 28. szám alól, valamint a Földhivatali Osztály ügyfélszolgálata a Petőfi út 6. szám alól is ide költözött. Így az épület földszintjén található kormányablakban már 24 munkaállomáson dolgoznak, és az eddig megszokott okmányirodai és családtámogatási ügyek mellett földhivatali és foglalkoztatási ügyekben is itt várják mostantól az ügyfeleket.

További változás, hogy január 3-tól megkezdi működését a kormányablakban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ügyfélszolgálata is, 5 új munkaállomással. A közös ügyfélszolgálat működése tovább egyszerűsíti az állampolgárok mindennapi ügyintézését. Gondoljuk csak arra az élethelyzetre, amikor például személyi okmányok pótlása válik szükségessé névváltozás, vagy elvesztés, eltulajdonítás miatt. Ezt most már egy helyen, kényelmesen lehet intézni az Ady Endre utcai épületben: a személyi- és gépjármű okmányaink mellett a TAJ és adó kártya pótlása is itt kezdeményezhető. A gépjármű ügyintézéskor felmerülő adó-, illeték és járulékkal kapcsolatos kérdésekre is egyszerűbben kaphatunk a választ; vagy külön utána járás nélkül, itt kérhető jövedelem- és illetőségigazolás kiadása is.


A kormányablak ügyfélfogadási rendje 2018-ban is változatlan:

hétfő: 07.00-17.00

kedd: 08.00-16.00

szerda: 08.00-16.00

csütörtök: 08.00-18.00

péntek: 08.00-12.00

A NAV ügyfélfogadása ettől csupán egy napon tér el: keddenként adóügyekben nem lesz ügyfélfogadás.

A megnövekedett ügyfélforgalom kiszolgálása és a NAV ügyfélszolgálati feladatok ellátása érdekében került sor a Kisteleki Járási Hivatal épületének bővítésére is. Az adó-, és vámhivatal munkatársai hetente két alkalommal: csütörtökön 8-12, pénteken 8-12 óra között tartanak ügyfélfogadást a járási hivatal kormányablakában, az Árpád u. 3. szám alatti épületben. Január 4-én, csütörtökön már várják az ügyfeleket a teljesen új szolgáltatással Kisteleken – korábban adóügyekben Szegedre kellett utaznia a járás lakosságának.

Tovább olvasom

Egyetem

Daganatos betegségek kezelésére dolgoztak ki új megoldást szegedi kutatók

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

2016 óta dolgoznak azon, hogy nagyobb méretű fehérjét vigyenek a sejten belülre egy általuk tervezett hordozó molekulával.

Tovább olvasom

Baleset

Lakóépületet veszélyeztetett egy megdőlt fa Szentesen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Megdőlt a kertben.

Tovább olvasom

Illegális bevándorlás

Cseh embercsempészt fogtak a csongrádi zsaruk

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Két migránsnak segített az illegális határátlépésben.

Tovább olvasom

Aktuál