Közélet

Nő a települési önkormányzatok közgyűjteményi feladatainak támogatása

Nő a települési önkormányzatok közgyűjteményi feladatainak támogatása

2018. január 8., hétfő
Nő a települési önkormányzatok közgyűjteményi feladatainak támogatása

Több mint 10 százalékkal nő idén 2017-hez képest a megyei hatókörű városi múzeumok és könyvtárak, valamint a települési önkormányzatok muzeális feladatainak állami támogatása - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkársága vasárnap az MTI-vel.

A közlemény szerint a megyei hatókörű városi múzeumok és könyvtárak működésükhöz, valamint állami feladataik ellátásához, a települési önkormányzatok muzeális intézményi feladataikhoz idén összesen csaknem 7,2 milliárd forint támogatást kapnak, ez több mint 10 százalékkal, 754 millió forinttal haladja meg a 2017-es keretösszeget. A támogatás felosztásánál figyelembe vették az intézmények kulturális alapellátásban betöltött szerepét és eredményeit, valamint a megyei hatókörű városi könyvtáraknál azt, hogy mekkora lakosságot látnak el - írták. Hozzátették: a települési önkormányzatok muzeális intézményi feladatainak támogatását szintén a szakmai szempontokra tekintettel határozta meg a tárca. A támogatásban részesülő önkormányzatok, illetve múzeumok száma a tavalyi évhez képest tizenöttel emelkedett: az önként vállalt feladatként múzeumot fenntartó önkormányzatok 3-3 millió forint egyszeri működési támogatásban részesülnek. A támogatás felosztására vonatkozó miniszteri döntés

http://www.kormany.hu/hu/dok?source=2#!DocumentBrowse

linken érhető el. MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.