A “röszkei terroristát” engednék szabadon a szegedi graffitisek

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Fel is fújták ezt a falakra, ráadásul pont a szerkesztőségünk mellé.

Azonnali szabadságot Ahmed H.-nak!” – ezt firkantotta valaki a szegedi Szentháromság utcában, a közvetlenül a Szegedma szerkesztősége mellett található ház oldalára.

A graffitis nagy fekete betűkkel fejezte ki véleményét és egyben csúfította el a falat, de becsületére legyen mondva, legalább követi a híreket. A „röszkei terroristának”, azaz Ahmed H.-nak ugyanis a héten már két tárgyalása is volt, sőt, még pénteken is lesz egy.

A Cipruson élő szír állampolgárt határzár tiltott átlépésével és tömegzavargással is vádolják. A vádirat szerint 2015. szeptember 16-án Röszke-Horgosnál az egyik felbujtója volt annak, hogy az ott lévő több száz migráns agresszívvá váljon és megpróbálja kidönteni a kerítést, valamint kövekkel dobálja a magyar oldalon felsorakozott rendőröket.

Egyébként úgy tűnik, divat lett szerkesztőségünk közelében a graffitizés, ugyanis délután egy másik eset is történt, igaz, az már az ajtónk előtt.

Előző sztori

Baleset történt Szeged és Sándorfalva között – Félpályán halad a forgalom

Következő sztori

Emelkedik a benzin ára!