Politika

Ráült a politikai haszonszerzés vonatára a szegedi Jobbikos képviselő

Ráült a politikai haszonszerzés vonatára a szegedi Jobbikos képviselő

2018. január 10., szerda
Ráült a politikai haszonszerzés vonatára a szegedi Jobbikos képviselő

Szinte suhan rajta, persze kellő tisztelettel.UPDATE: Graffitizett, mert megsértődött a kritikára a városi honatya. Eközben véletlenül elismerte, nem tudta, hogy ki lehet kérni az adatokat.

Az MSZP számára sokszor jól jön a szegedi Jobbik, talán nem is véletlenül (

erről majd egy önálló cikkben írunk részleteket hamarosan - a szerk.

), önkormányzati képviselőjük azonban ma a szokásos szintjét is átlépte. Tóth Péter nem kevesebbet írt le lényegében, mint azt, hogy fogalma sincs, mi folyik a szegedi önkormányzatnál. A Jobbik politikusa arra a cikkünkre reagált, amiben megírtuk, hogy

170 millió forintnyi közpénzt sikerült eljutalmazni a szegedi Városházán

. Tóth ahelyett, hogy jó és okos képviselő módjára például közérdekű adatkikéréssel fordulna a Hivatalhoz, hogy képben legyen; ha már nincs képben; hozzánk fordult, hogy honnan szedtük az adatainkat. Ebben a levélben írta azt is, hogy

"Erről a pénzosztásról nem volt tudomásom és a jutalmak ilyen fajta kiosztásáról soha sem kaptam tájékoztatást a képviselői munkám során."

Szinte a Városháza helyett magyarázkodik és mentegetőzik a kommünikében, de azért kissé rá is ül a politikai haszonszerzés vonatára - kellő tisztelettel persze. Mint írta:

"Szeretném megkérni Botka László polgármestert - hogy a hivatal munkatársait érintő kifizetésekkel kapcsolatban egyértelmű és egyenes választ adjon a nyilvánosság számára. Szeretnék arról is tájékoztatást kapni a polgármestertől - ha megtörténtek ezeknek az elképesztő méretű jutalmaknak kiosztása - akkor milyen költségvetési sorról történtek a kifizetések?"

Szeretnénk megnyugtatni Tóth képviselő urat, hogy egy közérdekű adatkikérés alapján szereztük meg a vonatkozó számokat, amit természetesen bizonyítani is tudunk!

UPDATE (16:10): Megsértődött, ezért graffitizni kezdett szerkesztőségünk előtt a szélsőjobbos az Igazi Néppártos honatya.

Zokon vette a fenti, egyébként tényszerű kritikánkat Tóth Péter, délután el is rohant a szerkesztőségünkhöz, hogy grafitizhessen egyet. Ezt bírta nagy nehezen felfújni a járdára:

Sikerült azonban még nagyobb balhéba hajszolnia saját magát, ugyanis a videóban gyakorlatilag arról beszél, hogy fogalma nem volt semmiről, jutalmakról végképp; és azt sem tudta, hogy közérdekű adatkikérésre lehetősége van, netán ezzel ő maga is éljen. De inkább mondja el ő a saját szavaival:

A performansza végén még egy kis fenyegetés is belefért, mert azt mondta:

"Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten."

 

Nem értjük Tóth sértődöttségét, a reakciója pedig meglehetősen gyermeteg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.