Politika

Éljen: a cirkuszművészet nagykövetének nevezték ki Ujhelyi Istvánt

Éljen: a cirkuszművészet nagykövetének nevezték ki Ujhelyi Istvánt

2018. január 22., hétfő
Éljen: a cirkuszművészet nagykövetének nevezték ki Ujhelyi Istvánt

Ujhelyi Istvánt, az MSZP európai parlamenti képviselőjét választották meg a világ cirkuszművészetének nagykövetévé a Monte Carlo-i cirkuszfesztiválon - tudatta a közösségi oldalán a politikus, aki személyesen ment el átvenni a címet.

Ujhelyi

azt írja

:

A

címet minden évben Stéphanie monacói hercegnő javaslatára adják át a cirkuszigazgatók találkozóján, ezt az elismerést korábban európai politikus még nem nyerte el.

Ujhelyit a cirkuszművészet érdekében végzett munkájának elismeréséért és a cirkuszi világ megújítását segítő kezdeményezéseiért

tüntette ki a monacói hercegnő által elnökölt szövetség.

Az MSZP EP-képviselője, az Európai Parlament turizmusért felelős szakpolitikusaként az elmúlt években több javaslattal is élt: a nevéhez kötődik például a számos művész által aláírt „Circus Manifesto” megfogalmazása vagy a Michelin-csillagok minősítési rendszeréhez hasonló minőségbiztosítási szisztéma megalkotása az európai cirkuszok számára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.