Hírzóna

Vádat emeltek a szerb kábítószercsempésszel szemben

Vádat emeltek a szerb kábítószercsempésszel szemben

2017. december 19., kedd
Vádat emeltek a szerb kábítószercsempésszel szemben

A férfi által szállított marihuána tiszta hatóanyag tartalma mintegy 190 gramm volt, ami több, mint másfélszeresével haladta meg a jelentős mennyiség alsó határát.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a szerb állampolgárságú, Ausztriában élő férfival szemben, akijúnius 18-án nagy mennyiségű marihuánát hozott be az ország területére – áll a Csongrád Megyei Főügyészség sajtóközleményében. A vádirat szerint az elkövető a Szerb Köztársaság felől lépett be Magyarország területére a röszkei határátkelőnél. A vámvizsgálat során a gépkocsi csomagterében plédekkel letakart táskában hat légmentesen lezárt tasakban az ellenőrök mintegy 1400 gramm kannabiszt találtak. A férfi által szállított marihuána tiszta hatóanyag tartalma mintegy 190 gramm volt, ami több, mint másfélszeresével haladta meg a jelentős mennyiség alsó határát. A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő elkövetőt jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja. Az ügyészség az öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt a vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását és a vádlottnak az ország terültéről történő kiutasítást indítványozta. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.