/

Vádat emeltek a szerb kábítószercsempésszel szemben

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A férfi által szállított marihuána tiszta hatóanyag tartalma mintegy 190 gramm volt, ami több, mint másfélszeresével haladta meg a jelentős mennyiség alsó határát.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a szerb állampolgárságú, Ausztriában élő férfival szemben, akijúnius 18-án nagy mennyiségű marihuánát hozott be az ország területére – áll a Csongrád Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

A vádirat szerint az elkövető a Szerb Köztársaság felől lépett be Magyarország területére a röszkei határátkelőnél. A vámvizsgálat során a gépkocsi csomagterében plédekkel letakart táskában hat légmentesen lezárt tasakban az ellenőrök mintegy 1400 gramm kannabiszt találtak. A férfi által szállított marihuána tiszta hatóanyag tartalma mintegy 190 gramm volt, ami több, mint másfélszeresével haladta meg a jelentős mennyiség alsó határát.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő elkövetőt jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja. Az ügyészség az öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt a vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását és a vádlottnak az ország terültéről történő kiutasítást indítványozta. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

Évet zárnak a kék-sárgák

Következő sztori

Új szuperautókat vett birtokba a megyei rendőrség