/

Új szuperautókat vett birtokba a megyei rendőrség

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Még hatékonyabban láthatja el feladatát a rendőrség Csongrád megyében az újonnan átadott 82 szolgálati járműnek köszönhetően.

A terepjárótól a sportautóig számos típusú gépjárművet vehettek birtokba a Csongrád megyei rendőrök. A Szegeden tartott hivatalos átadáson az új járműállománynak csupán egy részét volt lehetőségük felsorakoztatniuk a rend őreinek, a jelenlegi állomány több mint egyharmadát lecserélhetik a beruházásnak köszönhetően. Piros Attila, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője hangsúlyozta, valamennyi esküt tevő rendőrnek kötelessége a bűncselekmények megakadályozása, felderítése, a közrend és közbiztonság, valamint az államhatár védelme. A szolgálat maradéktalan ellátásához nélkülözhetetlen a megfelelő infrastruktúra, technikai háttér megléte.

– A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a kormány által, a Belügyminisztérium és az Országos Rendőr-főkapitányság jóváhagyása után összesen 82 új típusú, nagy teljesítményű, környezetbarát járművel gazdagodott. A fejlesztés túlmutat az amortizációs cserén, valódi minőségi előrelépést jelent a rendőrség számára. Az autókat a rendőrök használják ugyan, de nem a saját érdekükben, hanem a polgárok hétköznapi biztonságának megteremtése végett. Az új autókat az elkövetkező napokban a rendőrkapitányságok birtokba veszik, hogy szolgálják a közrendet a megye valamennyi településén – emelte ki Piros Attila. A dandártábornok elmondta, a rendőrautók nagy igénybevételnek vannak kitéve, 82 új autó érkezett, ettől néhánnyal kevesebb régi járművet kell visszaszolgáltatniuk a központnak.

Az új járműveket az átadáson résztvevő B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselő, Juhász Tünde kormánymegbízott, Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, továbbá számos Csongrád megyei település polgármestere is megtekintette. Az autók kulcsát jelképesen a szegedi, a hódmezővásárhelyi, a makói, a szentesi, a csongrádi és a kisteleki kapitányság vezetője vette át.

Előző sztori

Vádat emeltek a szerb kábítószercsempésszel szemben

Következő sztori

Kanári-szigetekre utazik a kétmilliós állami jutalomból Róbert