Politika

Mitől erősödik ennyire gyorsan a Fidesz?

Mitől erősödik ennyire gyorsan a Fidesz?

2017. december 23., szombat
Mitől erősödik ennyire gyorsan a Fidesz?

Szinte az

összes komoly kutatócég szerint

brutálisan erősödik a Fidesz.Nagy Dániel, a Nézőpont Intézet vezető kutatója azt mondta, ennek okai közül az egyik legfontosabb, hogy az elmúlt évekbeli gazdasági intézkedések kézzelfogható eredményeket hoztak az embereknél.

Ha most vasárnap lenne a választás, a Fidesz-KDNP 50 százalék fölötti eredményt érne el, tehát több szavazatot kapna, mint a többi párt összesen

– mondta az M1-en. Szerinte valószínűleg azért tudta növelni táborát a Fidesz-KDNP, mert minden társadalmi rétegben van előrelépés. Példaként említette, hogy a nyugdíjasok második éve kapják az Erzsébet-utalványokat, amire azért van lehetőség, mert "jól megy a gazdaságnak", és a kiskereskedelmi forgalom évről évre növekszik. Arról is beszélt, hogy szerinte Gyurcsány Ferenc már 2022-re készül. Mint mondta, a baloldalon több lista lesz, ez azt jelenti, hogy meg akarják méretni magukat, és ha Gyurcsány Ferenc pártja állítja a legerősebb listát 2018-ban, akkor mondhatja, hogy ő "a baloldal vezére". A Závech Research mérést az Index

mutatta meg

. Eszerint,

aFidesznek fél éve folyamatosan nő a szavazótábora,

az utóbbi egy hónapban 31-ről 33 százalékra bővült. A Jobbiknak egy kicsivel ismét kevesebb támogatója lett,novemberben 10 százalékot ért el, ezúttal 9 százalékos.Az MSZP őszi visszaesése megállt, maradt 8 százalékos. Szoros versenyt fut a DK és az LMP, mindkét párt a választókorúak 5 százalékára számíthat – előbbi 1 százalékpontot veszített, utóbbi tábora nem változott. A felmérésben még közösen mért Együtt-Párbeszéd – akárcsak a múlt hónapban – 2 százalékos, s nem módosult a Momentum, a Kétfarkú Kutyapárt és a Liberálisok táborának mérete sem - 1 százalékon állnak. A pártoktól távolságot tartók csoportja 34 százalékos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.