Írjon nekünk

Politika

B. Nagy László szerint totálisan megújul a szegedi Fidesz

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A szegedieket sokkal jobban érdekli, hogy ki lesz a Fidesz polgármester jelöltje 2019-ben, mint hogy kikre lehet szavazni 2018-ban az országgyűlési választáson – mondja a jelenlegi Fideszes országgyűlési képviselő. A szegedi esélyektől a helyi Fidesz átalakításáig kalandoztunk B. Nagy Lászlóval. 

Bár országosan jók a számok, az ellenzék szerint Szegeden nem fog győzni a Fidesz.

B. Nagy László: Szerencsére ezt nem az ellenzék, hanem a szegediek fogják eldönteni: jövőre is rajtuk múlik, hogy melyik pártnak szavaznak majd bizalmat.

Én egyet tudok, keményen kell dolgozni minden nap a szegediekért, ezt is teszem.

Az biztos, hogy a mostani országgyűlési választások tétje óriási. Szabad Magyarország maradunk-e, szabad magyarokkal; vagy egy olyan „szolga ország” leszünk-e, amelynek bárki – akár egy amerikai milliárdos, dirigálhat. És az sem mindegy, hogy Alinak és Muhammadnak, vagy Józsinak fogják-e hívni a szomszédunkat. Ezért is szeretném megköszönni mindazoknak, akik elmondták a véleményüket és részt vettek a konzultációban.

Hogy látja, jól áll most a Fidesz Szegeden?

2014-hez képest jobban állunk. Szegeden van az a speciális helyzet, hogy az emberek az országos választásra is a helyi személyek alapján néznek és mondanak véleményt. Bárkivel beszélek, mindenki azt kérdezi, „de mi lesz Szegeden, ki lesz a polgármester jelölt, kik lesznek a képviselő jelöltek?” Mikor mondom erre, hogy ez most országgyűlési választás, azt mondják, hogy jó értik, de mi lesz Szegeden?

És mi lesz Szegeden?

Mindenkinek az az érdeke, hogy olyan polgármester, és olyan önkormányzati képviselők legyenek majd az önkormányzatban, akik képesek megváltoztatni azt a stagnálást, amibe belecsúszott a város gazdaságilag az MSZP miatt.

Szeged sajnos évek óta egy helyben áll, miközben a környező városok növekednek és gazdagodnak. Ehhez nem a jelenlegi városvezetésre jellemző demagóg politika kell, hanem egy nyílt, lendületes, jövőbe mutató szemlélet. És persze a kormány barátsága.

Ehhez azonban a városi Fidesznek is alaposan meg kell változnia, mert finoman fogalmazva sincs jó híre a helyi szervezetnek Szegeden. 

Ez sajnos igaz, de már jó ideje dolgozunk azon, hogy ezen változtassunk, mégha egyelőre keveset is beszélünk erről. Annyit elmondhatok, 2019 őszére a Fidesz-KDNP egy teljesen új, a városért tenni akaró, okos és intelligens csapattal fog felállni. Azt a keszekuszaságot pedig végleg el kell felejteni, ami jellemezte a szegedi Fideszt az elmúlt években.

Ön lesz a Fidesz új, szegedi elnöke?

Ha felkérnek, és megszavaznának a tagok, akkor vállalnám. Erről azonban még nem beszéltünk.

A Fideszben ugyanis munkát, és nem pozíciót osztogatnak.

Kommentek

Tovább olvasom

Közélet

Ilyen lelkesen csak a jobbikos Tóth Péter tud egyetérteni Botka Lászlóval

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Mutatjuk, hogyan vezetett az út az “igazi harcos ellenzékiségtől” a szegedi polgármester faráig.

Tovább olvasom

Gazdaság

Nagy tervnek indult, csúnya bukás lett a Biopolisz

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Biopoliszt vizionált Botka László első, 2002-es kampányában. A koncepció azonban nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket.

Tovább olvasom

Politika

Czeglédy Csaba hálás Gyurcsánynak

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Kádár Jánoshoz hasonlította magát rabosításakor Gyurcsány Ferenc ügyvédje.

Tovább olvasom

Aktuál