Szórakozás

A gyenge jellemű zseni viszálya a szegedi színház színpadán

A gyenge jellemű zseni viszálya a szegedi színház színpadán

2017. december 23., szombat
A gyenge jellemű zseni viszálya a szegedi színház színpadán

Peter Shaffer Amadeus című színművét pénteken mutatta be a Szegedi Nemzeti Színház. Ha nem volt ott a premieren, nézze meg fotóinkat!

„Shaffer nem dokumentumok alapján, hanem Puskin Mozart és Salieri című drámatöredékéből kiindulva, a saját fantáziájából alkotta meg a két rivális zeneszerző történetét 1981-ben. Puskin szövegéből Rimszkij-Korszakov írt operát. Shaffer leleményes darabjának fordulatait eredeti Mozart-zene festi alá a Szöktetés a Szerájból, a Varázsfuvolából, a Figaro házasságából, a Don Giovanniból és a Requiemből” – olvasható a Szegedi Nemzeti Színház ajánlójában. A leírásban az is szerepel, hogy a szorgalmas, törtető, irigy középszer és az isteni tehetséggel megáldott gyenge jellemű zseni romantikus szembeállítása bármely korban és társadalmi helyzetben sikerre tarthat számot. A sors végül mindenkit elpusztít, áskálódó intrikust és naiv áldozatot egyaránt. A művészet diadala csak az utókort boldogítja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.